Архієпископ УПЦ КП у Криму став громадським захисником українського політв'язня

У понеділок, 2 квітня, в «Роздольненському районному суді» в окупованому Криму пройшло засідання за новою «кримінальною справою» щодо українського політв'язня Володимира Балуха.

Володимир Балух і отець Климент

Про це повідомляє адвокат українського політв'язня Ольга Дінзе, передають Патріоти України.

Так, в ході засідання «суд» задовольнив клопотання адвоката про включення в процес в якості громадського захисника Володимира Балуха архієпископа Сімферопольського і Кримського Климента. «Це перший раз в нашій практиці, що священнослужитель може брати участь у захисті підсудного поряд з адвокатами. Суд дозволив наше клопотання, порахував, що освіти отця Климента досить для здійснення захисту поряд з адвокатом Балуха», - розповіла адвокат.
Архієпископ Климент зазначив, що тепер він зможе частіше бачити Балуха і для цього не потрібно буде кожен раз брати спеціальний дозвіл. «Я тепер зможу захищати права Володимира Балуха на рівних умовах з адвокатами. Тепер, маючи цей дозвіл, я можу відвідувати Володимира Балуха, надавати йому духовну допомогу і підтримку, він тепер може висповідатися спокійно, і не потрібно буде кожен раз брати дозвіл, щоб його провідати», - розповів Климент.
Він також нагадав, що Балух голодує з 19 березня. «Те, що людина оголосила голодування і голодує вже 12 днів, це видно по його обличчю. Зараз я буду намагатися спілкуватися з ним таким чином, щоб він все-таки думав про те, як зберегти сили, як зберегти своє життя і зберегти себе. Тому що для нас зараз головне - зберегти життя Володимира Балуха», - додав архієпископ Климент.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...