Армія Ізраїлю вступила у бойові дії з арабами: Вже більше 1000 постраждалих (фото, відео)

В результаті зіткнень на кордоні Ізраїля з сектором Газа загинули меншою мірою 17 палестинців.

Число постраждалих збільшилося до 1,5 тисячі осіб, повідомляє палестинське міністерство охорони здоров'я, передають Патріоти України з посиланням на La repubblica.

Заворушення почалися після того, як тисячі палестинців, підтримуваних терористичною організацією "Хамас", вийшли на "Великий марш повернення" на кордоні з Ізраїлем з вимогою повернути палестинських біженців на рідну землю. У багатьох районах мітинги переросли в зіткнення з ізраїльськими силовиками.

Як пише Reuters, Кувейт ініціював екстрене засідання Ради Безпеки ООН через загострення ситуації в секторі. "Екстрене засідання Ради Безпеки ООН через загострення у секторі Газа. Початок о 1:30 за київським часом", – повідомили в представництві України при ООН в Twitter.

Раніше "Хамас" закликав палестинців встановлювати намети і рухатися до позицій ізраїльської армії. "Хамас" оголошував про мирний характер протесту, однак інші протестні акції протягом останніх декількох місяців призвели до численних жертв.

30 березня палестинці відзначають День землі. У 1976 році в цей день ізраїльська влада конфіскувала сотні земельних ділянок, що належала арабам. З тих пір щороку 30 березня палестинці організовують різні акції непокори.

Очікується, що протест триватиме до 15 травня. 14 травня Ізраїль святкуватиме 70-річчя незалежності, в цей же день посольство США переїде в Єрусалим, який в минулому році президент США Дональд Трамп визнав столицею Ізраїлю.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...