Армія на марші: Кого Порошенко зробив генералами ЗСУ

Практично всі 50 генералів ЗСУ, які отримали це звання з 2014 року, мають бойовий досвід.

Про це повідомив начальник Генштабу ЗСУ Віктор Муженко, передають Патріоти України.

“З 2014-го в нас було присвоєно 50 генеральських звань. Із них практично всі отримали ті офіцери, які вже мали бойовий досвід. Сьогодні просування по службі, призначення, особливо на основні командні посади – основною вимогою до таких військовослужбовців є саме наявність бойового досвіду, того досвіду, який ми здобули у війні 2014-2017 років і продовжуємо здобувати у 2018 році”, – сказав він в інтерв’ю радіо “Свобода”, оприлюдненому в п’ятницю.

На переконання начальника Генштабу, військовослужбовці ЗСУ є “найбільшими патріотами”. “Тому що ЗСУ – це структура, яка передбачає, що військовослужбовець, який прийняв присягу, може в будь-який момент віддати життя за свою країну і свій народ”, – пояснив він.

В.Муженко констатував, що в період 2014-2017 років в українській армії відбулися значні зміни у всіх сферах діяльності. “Це той період, коли кардинально змінилося і ставлення, і підходи до процесів навчання, до процесів планування, до процесів управління загалом. Так, наприклад, у період із 2014-го по 2017 рік включно в нас уже більше ніж у два рази помінялися командири батальйонів, більше ніж у два рази помінялися командири бригад. Командири бригад, які були у 2014 році, зараз уже командувачі оперативних командувань. Деякі з них уже зараз на посадах заступників командувачів видів ЗСУ”, – зазначив він.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...