Армія США не готова протистояти Росії в Європі, - ЗМІ

Сили швидкого реагування армії США в Європі недостатньо оснащені, недоукомплектовані і недостатньо добре організовані, щоб протистояти військової агресії Росії або її високотехнологічних опосередкованих агентів.

Про це йдеться в службовій доповіді, яка є в розпорядженні видання Politico, передають Патріоти України.

"Деякі з тих, хто прочитав це дослідження, розглядають його як "сигнал до пробудження від сплячки" в момент, коли адміністрація Трампа прагне стримати осмілілого Володимира Путіна", - пише журналіст Уеслі Морган.

"Розміщена в Італії 173-а повітряно-десантна бригада - оплот НАТО, частина, яка останні 15 років провела багато часу у відрядженнях в Іраку і Афганістані - потерпає від браку "основних можливостей, які необхідні, щоб вона могла виконувати свою місію ефективно і з вирішальної швидкістю", - пише видання, цитуючи документ, з яким воно ознайомилося, - аналітичне дослідження, проведене самої бригадою.

У доповіді детально описані приклади "відставання в області можливостей", виявлені бригадою на недавніх тренуваннях разом з українськими військовими.

Наприклад, у бригади немає підрозділів ППО і РЕБ, і вона надто покладається на супутниковий зв'язок та GPS. Автор пояснює: це спадщина дій в Іраку і Афганістані, де бригада мала справу з противником, які не мають авіації та високотехнологічного обладнання.

"Хоча її чисельність - близько 4 тис. військовослужбовців - занадто мала для самостійної відсічі російській атаці на Європу, 173-а повітряно-десантна бригада вважається одним з головних елементів, що утримує Москву від загроз рубежам НАТО, особливо після того, як в 2013 році з Німеччини були виведені дві танкові бригади армії США", - пише видання.

Але в доповіді зроблено висновок, що в Іраку і Афганістані у бригади частково притупилися "вміння вести більш витончені бої - ті вміння, які Росія відточує на Україні", як формулює газета.

На думку автора, деякі проблеми можна усунути відносно легко і просто. Наприклад, камуфляжні сітки - "дефіцитна розкіш для тактичних підрозділів".

У доповіді рекомендується замінити старі броньовані "Хаммери", які стали б "легкою здобиччю" для російської бронетехніки, новими машинами Ground Mobility Vehicle, які армія США має намір закупити у компанії General Dynamics.

Ще одна порада - забезпечити бригаду невеликою групою легких танків для захисту передових розвідників. Але, за даними автора, в найближчі роки бригаді доведеться обходитися важкою бронетехнікою.

"Червоною ниткою через доповідь проходить тема загрози, яку несуть російські станції перешкод і інші засоби РЕБ", - повідомляє видання. У доповіді говориться, що ці кошти "можуть ефективно нейтралізувати систему GPS з відстані 50 миль", і слід очікувати, що "на всьому протязі конфлікту GPS буде недоступна або ненадійна".

На думку автора, проблему можна вирішити за допомогою ВЧ-радіозв'язку, яку важче засікти і заглушити. Але в армії США тепер переважають супутникові рації.

"Через це дефіциту 173-я була змушена попросити союзників з Латвії, щоб вони допомогли їй освоїти методи зв'язку перед обличчям російських радіоелектронних перешкод. Це похмура ознака того, як захиріли в американських військах пізнання про ключовому способі зв'язку", - йдеться в статті.

Артилерія США теж покладається в основному на GPS. Видання зазначає, що раніше артилеристи застосовували методи астрономічного орієнтування, але армія США вже більше 20 років не оновлює так звані "Армійські ефемериди" - таблиці, які для цього використовувалися.

Відставний американський військовий Адріан Боненбергер вважає: "Якщо Росія застосує засоби РЕБ для перешкод артилерії бригади, а протитанкові озброєння не зможуть пробити броню російської техніки, і якщо російська сторона зможе привести в замішання цих десантників, перешкодити їм і швидко взяти над ними верх, нас, можливо, чекає довге війна ".
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...