Асад з Путіним наступають: У Сирії жорстокі бої

Урядові сирійські війська, підконтрольні президенту країни Башару Асаду, посилили наступ в районі Східна Гута.

Як повідомляє Сирійський моніторинговий центр за дотриманням прав людини, на декількох напрямках ведуться запеклі бої,передають Патріоти України з посиланням на агентство dpa.
Війська Асада завдають авіаудари по району, а також обстрілюють його ракетами і з артилерії. Тільки протягом неділі, як зазначає агентство, загинули понад 20 осіб. В цілому ж з початку наступу в середині лютого загинули понад 1100 мирних жителів, додає Reuters.
Напередодні урядова армія ізолювала два важливих міста регіону - Думу і Харасті - один від одного і від інших районів. Таким чином, анклав виявився розділеним на три частини. У той же час представники повстанців в Східній Гуті заявили, що не мають наміру залишати район і хочуть надалі продовжувати боротьбу. Як повідомлялося, за даними спостерігачів, 9 березня відбулася перша евакуація - Східну Гуту залишили 13 роззброєних бойовиків угруповання «Хаят Тахрір аш-Шам», яку пов'язують з «Аль-Каїдою».
Нагадаємо, в середині лютого війська Башара Асада за підтримки російської авіації почали наступ на позиції повстанців у Східній Гуті. Зараз сирійська армія заявляє, що взяла під свій контроль більше половини території анклаву.

Як повідомляє міжнародна організація «Лікарі без кордонів», з початку наступу загинули більше тисячі чоловік. В облозі в Східній Гуті знаходяться майже 400 тисяч жителів, які не мають доступу до продовольства, питної води і медикаментів. 9 березня в район вдалося доставити другий конвой з міжнародної гуманітарної допомогою.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...