Аваков іде у наступ: У справі про підрив урядування Яценюка планують допитати Кононенка і Тимошенко

У рамках провадження щодо втручання у діяльність екс-прем'єра Яценюка планують допитати усіх, хто фігурує у виступах нардепа-втікача Олександра Онищенка.

Про це йдеться у матеріалі УП, передають Патріоти України.

Це може вдарити по двох кандидатах у президенти – Петру Порошенку і Юлії Тимошенко.

За даними співрозмовників УП, допитати планують Юлію Тимошенко, Ігоря Кононенка, Сергія Березенка, Макара Пасенюка, Арсенія Яценюка з членами його уряду, журналіста Дмитра Гнапа, який опублікував переписку депутата-втікача, нардепа Сергія Капліна, який був задіяний у кампанії проти колишнього прем’єра, та самого Онищенка. "Допитають усіх, хто фігурує у виступах Онищенка. Якщо треба буде, то за особливої процедури буде допитаний і Петро Олексійович", – стверджує джерело в міністерстві.

У листуванні Онищенка, яке опублікували журналісти "Слідства.Інфо", чітко простежується причетність Порошенка і Тимошенко до корупції.

Сама лише наявність прізвищ Тимошенко та оточення президента в розслідуванні Нацполіції як мінімум дозволить використовувати цей незручний момент їхнім конкурентам у публічних виступах. Але в першу чергу провадження розв’язує руки Арсену Авакову, який зможе торгуватися з обома кандидатами.

Разом з тим у цій історії може статися непередбачуваний поворот, оскільки у своїй книжці Онищенко серед інших викриттів розповідає і про корупцію членів "Народного фронту". Зокрема, про те, як Яценюк зі своїми соратниками організував схему в "Укргазвидобуванні", завдяки якій забезпечив фінансування виборчої кампанії партії "Народний фронт" на парламентських виборах 2014 року на суму у 40 мільйонів доларів.

Як відомо, народний депутат Олександр Онищенко, який підозрюється в організації схеми з розкрадання коштів при видобутку і продажу природного газу, в 2016 році у коментарі для британської газети The Independent, заявляв, що президент Петро Порошенко виділяв йому фінансування на дискредитаційну кампанію, протести і підкуп ЗМІ заради публікацій проти Яценюка. "Народний фронт" тоді вимагав від Національного антикорупційного бюро та Генеральної прокуратури розслідувати заяви Олександра Онищенка та назвати замовника цькування Яценюка. У травні Нацполіція розпочала кримінальне провадження за фактом втручання в діяльність Яценюка.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...