Аваков розповів, як у нього наразі зі скандальною радницею Дєєвою

Під час роботи на посаді заступника глави міністра внутрішніх справ України Анастасія Дєєва займалася питаннями гендерної рівності в системі МВС, заявив глава міністерства Арсен Аваков.
Анастасія Дєєва

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив, що колишній заступник глави МВС Анастасія Дєєва зараз працює його радником на громадських засадах. Про це Аваков сказав під час підсумкової колегії Міністерства внутрішніх справ України 27 січня, передають Патріоти України.

"Вона зараз працює радником міністра на громадських засадах", – заявив Аваков. Він також додав, що під час роботи в МВС на посаді заступника міністра Дєєва займалася питаннями гендерної рівності в системі МВС.

Після цього Дєєва виступила з доповіддю про гендерну політику в поліції, під час якої закликала забезпечити права жінок у правоохоронних органах, створити умови для їхнього кар'єрного зростання. Вона також заявила про прогрес у боротьбі з домашнім насильством в Україні та торгівлею людьми.

Про призначення Анастасії Дєєвої заступником міністра внутрішніх справ з питань євроінтеграції стало відомо 10 листопада 2016 року. Українські ЗМІ називали її помічницею колишнього першого заступника глави МВС Еки Згуладзе і координатором патрульної служби. Великий резонанс викликала публікація в інтернеті відвертих знімків екс-заступниці міністра. Глава МВС Арсен Аваков звинуватив критиків свого заступника у лицемірстві, назвавши Дєєву "працездатною і комунікабельною".

27 грудня 2017 року Кабмін звільнив Дєєву. Віце-прем'єр Павло Розенко розповів, що вона пішла у відставку за власним бажанням. Аваков заявив, що Дєєва "блискуче реалізувала всі проекти". 29 грудня посол великої Британії в Україні Джудіт Гоф висловила жаль через звільнення Дєєвої. За словами дипломата, Дєєва на своєму посту продемонструвала "мужність і рішучість (як і результати) у питаннях захисту прав українських жінок". 26 січня 2018 року Дєєва повідомила, що влаштувалася на роботу в українському представництві організації "ООН-жінки".

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...