Аваков закупляє десятки гелікоптерів у Франції (фото)

Україна купить у Франції 55 вертольотів Airbus для нацгвардії і рятувальників.

МВС України та Міністерство Європи і закордонних справ Франції підписали заяву про наміри щодо розвитку двостороннього співробітництва. Документ підписали 23 березня міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков і міністр Європи і закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан, повідомляє прес-служба МВС, передають Патріоти України.
«Це найбільший проект між Україною і Францією. Це дуже великий структурний проект всередині України, за який ми взялися за підтримки Президента Петра Порошенка і прем'єр-міністра Володимира Гройсмана», - сказав Аваков. Міністр внутрішніх справ повідомив, що вертолітний парк МВС повинні поповнити 55 машин компанії «Airbus Helicopters». Він зазначив, що перші вертольоти Україна розраховує отримати вже в цьому році.
Вертольоти французького виробництва допомагатимуть нести службу Держслужбі з надзвичайних ситуацій, Нацгвардії, Нацполіції і Держприкордонслужбі. МВС планує отримати вертольоти трьох моделей - Н145, Н125 і Н225. Уточнюється, що:
- Н125 - перевищує інші одномоторні вертольоти по продуктивності і універсальності, не вимагає високого рівня обслуговування і демонструє високі показники роботи у високогір'ї;
- Н145 - має високу ступінь експлуатаційної готовності та гнучкості, особливо в умовах жаркого клімату і у високогір'ї;
- Н225 - володіє високими в галузі характеристиками швидкості, дальності польоту, завантаження і надійності в категорії 11-тонних дводвигунових машин.

Основними завданнями вертолітних підрозділів МВС будуть порятунок і громадський порядок, кримінальні розслідування, антитерористичні і спеціальні місії, охорона державного кордону і безпека на дорогах. Аваков також зазначив, що МВС тісно співпрацює зі своїми французькими колегами, зокрема в напрямку боротьби з організованою злочинністю і в питаннях взаємних водійських посвідчень.

У свою чергу міністр Європи і закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан запевнив українську сторону, що офіційний Париж готовий підтримувати Україну не тільки в питаннях реформ, а й у відновленні миру. «Також ми підтримуємо всі реформи, які проходять у вашій країні. Ми сподіваємося на подальшу співпрацю в будь-якій сфері», - сказав Ле Дріан.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...