"Автокефалія ПЦУ - це перемога Вселенського патріархату", - релігієзнавець

Під час марафону, присвяченому підписанню Томосу про автокефалію, релігієзнавець Ігор Козловський оцінив, що для України означає отримання Томосу і чому це важливо і для Вселенського Патріархату.

Ігор Козловський

"Що стосується Вселенського Патріархату, то для нього це також перемога, бо така церква, як ПЦУ, з її величезною кількістю вірних, буде істотною підтримкою для Вселенського Патріархату, який нарешті поставив питання про свою канонічну першість серед всіх православних церков. І певною мірою це поразка для Московського Патріархату, який все ХХ століття намагався стати першим. І таке повернення своєї історичної першості для Вселенського Патріархату саме через Томос для Православної Церкви України – це і є перемогою всього Вселенського православ'я, не тільки Вселенського Патріархату", – пояснив релігієзнавець, передають Патріоти України з посиланням на 5 канал.

Він також наголосив: "ПЦУ нарешті зайняла посіла своє місце в диптиху канонічних православних церков. Це надзвичайна подія. Але це і виклики для всього громадянського суспільства, не тільки православних, тому що це іспит на зрілість наших громадян, які ще не розуміють до кінця, що відбувається. Я думаю, що процес створення і поступове об'єднання всіх гілок українського православ'я буде непростим, а може, і проблемним, але це іспит, для всіх нас".

Козловський також відповів на запитання, чи люди, які були хрещені в Московському Патріархаті, мають хреститися по-новому: "Ні, всі хрещені православні вони вже хрещені, тому перехрещуватися не треба".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...