Автокефалія ПЦУ: Що кримчани та росіяни думають про Томос для України (відео)

5 січня у Стамбулі Вселенський патріарх підписав Томос про автокефалію для Православної церкви в Україні. Історичний документ передали главі церкви – митрополиту Епіфанію.

Цікаво, що громадяни Росії та жителі окупованого Криму та інших територій України мають різні думки щодо нової церкви. Журналісти програми "Крим.Реалії" запитали у росіян, кримчан та жителів окупованих територій України, що вони думають про Томос, передають Патріоти України з посиланням на 24 канал.

У Москві громадяни запевняють, що це призведе до розколу населення. "Це робиться спеціально для того, щоб призвести до певних речей – розколу населення", "Я вважаю, що це більше політичний акт, а людям просто дурять голову", "Мені здається, що вони вчиняють величезну помилку", "Не можна не подчинятися в Москві, бо вона – центр великої держави", "Думаю, що це особливо не вплине на населення нашої країни", – відповідали громадяни РФ.

У Сімферополі ж вважають, що Україна має право на власну церкву: "Напевно, вони мають на це право, в них своя церква, в росіян – своя", "Я вважаю, що Київський патріархат робить все правильно, нехай в них буде окрема церква від російської", "Київ своїми діями хоче показати те, що він притримується політики від’єднання від Росії всіма способами", розповіли кримчани.

На окуповній території Луганської області люди ставляться до Томосу неоднозначно. "Я ні за, ні проти. Я в душі тільки в Бога вірю", "Якщо вже й церкву відбирають, то це вже не добре", "Я проти, бо потрібно, щоб росіяни з українцями об’єднувалися. Я не хочу, щоб в нас були різні церкви, вона має бути спільна", "Якщо людина вірить в Бога, то це добре. Адже Бог – він єдиний, а це все дурниці", – говорять на окупованих територіях.

Натомість у Львові вважають, що це буде сприяти зміцненню нашої нації та пришвидшить закінчення війни.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Як австрійці господарювали в українському селищі під час Першої світової (фото)

неділя, 23 червень 2024, 22:55

На знімках зображені солдати та місцеві мешканці. Фото зберігаються у Австрійському державному архів. Журналісти пропонують переглянути світлини селища Перегінське - тепер Рожнятівський район Івано-Франківської області, передають Патріоти України. Вони...

Трійця: Легке меню до святкового столу (фото, відео)

неділя, 23 червень 2024, 5:40

На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...