Автолюбителю на замітку: За що можуть позбавити водійських прав

Не варто ототожнювати позбавлення права керувати транспортними засобами з відстороненням від керування.

Правоохоронці можуть відібрати у водія права в декількох випадках. Рішення заборонити водіям керування автомобілями може прийняти тільки суд, передають Патріоти України.

Не варто ототожнювати позбавлення права керувати транспортними засобами з відстороненням від керування. Якщо, наприклад, поліцейський підозрює водія у керуванні авто у стані сп'яніння, він зобов'язаний обмежити можливість управляти машиною таким водієм. В такому випадку водія відстороняють від керування авто. Однак це не є ще позбавленням права керувати автомобілями.

Протягом трьох місяців суд повинен розглянути справу про притягнення водія до відповідальності, розібратися чи вчиняв водій правопорушення, у вчиненні якого його обвинувачують та, якщо водій винний, вирішити, яке покарання застосувати.

Сьогодні адміністративна відповідальність за вчинення порушень ПДР передбачена в Кодексі України про адміністративні правопорушення.

1. Створення аварійної ситуації. Прав позбавляють від 6 місяців до року.

2. Невиконання вимог працівників поліції про зупинку транспортного засобу – від 3 до 6 місяців.

3. Виїзд на залізничний переїзд у випадках, коли рух через переїзд заборонено – від 6 до 12 місяців.

4. Вчинення ДТП – від 6 до 12 місяців.

5. Керування транспортним засобом у стані сп'яніння – від 1 до 10 років.

Джерело: АвтоЦентр
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...