Автомобілістам на замітку: Як доглядати за авто восени

Осінню пору року серед автомобілістів вважають однією з найменш улюблених. Спека спала, морози ще не дійшли. На цьому фоні варто підготувати авто до справжніх сезонних змін.

Можна доручити цю справу професіоналам СТО, але для повної довіри краще самому знати повний список робіт, передають Патріоти України.

Система опалення

Якщо в цьому осінньо-зимовому сезоні пічку вже вмикали, хоча б на десяток хвилин, щоб вона не підвела в справжні холоди, потрібно перевірити систему охолодження.

Рівень антифризу. Контролювати його потрібно не раз на сезон, а хоча б раз на тиждень. Якщо протягом літа доводилося доливати його кілька разів, значить, потрібно шукати місце витоку.

Опалювач. Варто увімкнути обігрівач на повну потужність і переконатися, що з дефлекторів йде дуже гарячий і потужний потік повітря. Якщо повітря не гаряче, а тепле, або його потік слабкий, доведеться ревізувати вентилятор або розбиратися з теплообмінником опалювача. Він може забитися сміттям ззовні або окислами антифризу зсередини.

Видимість

У першу чергу потрібно перевірити щітки склоочисників. Від їхнього стану залежить, вчасна реакція на небезпеку на дорозі.

Двірники. Вони не мають залишати смуги і плями води на склі, скрипіти і погрожувати склу виступаючими елементами каркасу. За час літньої спеки гума могла постаріти від ультрафіолету сонячних променів і втратити частину своїх властивостей.

Фари. Варто переконатися, що всі лампи вмикають, коли потрібно. Причиною відмови може бути не сама лампа, що перегоріла, але і окислення контактів.

Підігрів скла. Важливий фактор хорошою оглядовості - чисте заднє скло. Але його підігрів досить примхливий, він відмовляється розплавляти лід і прибирати вологу зі скла через обрив струмопровідних ниток або перегоряння запобіжника.

Колеса

Протектор. Чим менша глибина протектора, тим раніше настає аквапланування. Потрібно перевірити, чи не стерлися шини за літо до небезпечної межі. ПДР називають цифру 1,6 мм, але це справді граничне значення. Шини з більш глибоким протектором краще видавлюють воду із зони контакту з асфальтом і надійніше тримаються дороги

Тиск. Якщо влітку занадто часто доводилось підкачувати шини, можливо, в покришці є пошкодження.

Джерело: Авто 24
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...