Автомобілістам на замітку: У Раді планують підвищити штраф "за ремінь" до 850 гривень

Профільний комітет Верховної Ради схвалив законопроект №8492, який вносить зміни до Правил дорожнього руху, і рекомендував парламенту прийняти документ за основу. Тепер законопроект буде винесений на розгляд сесійної зали.

Законопроект щодо зниження смертності та травматизму на дорогах України, зокрема, передбачає збільшення адміністративної відповідальності за порушення правил користування ременями безпеки та шоломами з 51 гривні до 850 гривень, передають Патріоти України.

"Таке збільшення пов'язане зі значним суспільною небезпекою і масовим невикористанням ременів безпеки і мотошоломів водіями і пасажирами", - відзначили в прес-службі парламенту.

У Раді підкреслили, що за офіційними даними Національної поліції України, щорічно на дорогах України гине не менше 3500 чоловік і травмуються не менше 35 тисяч. "Тобто кожен день на дорогах України гине понад 9 осіб. За цими показниками аварійності та наслідками дорожньо-транспортних пригод (ДТП), Україна є одним з лідерів серед європейських країн", - відзначили в Раді.
Джерело: Сегодня
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...