Автомобільні афери: Шахраї заманюють привабливою ціною та вигідним кредитом (відео)

Насправді ж в договорі йдеться про надання інформаційних послуг щодо машини, а не її придбання.

Киянам під виглядом дешевих кредитів на авто продають інформацію про машини, а гроші беруть, ніби за перший внесок по кредиту. Про схему роботи шахраїв розповів постраждалий Олександр, ідеться в сюжеті ТСН, передають Патріоти України.
"Сказали, що спочатку платиш гроші, підписуємо договір, потім їдеш в автосалон, там наш менеджер", - розповів чоловік. Він віддав свої кошти, після чого його попросили підійти за кілька годин. Повернувся киянин уже в зачинений офіс, а коли додзвонився наступного дня – йому сказали, що треба ще 47 тисяч доплатити. Чоловік запідозрив лихе, тому наступного разу пішов до офісу в супроводі журналістів.

Там працівники організації попросили зачекати, доки вони звільняться, потім кредитні експерти зачинилися в кімнаті. На заклик вийти та пояснити своєму ж клієнту, куди поділися його гроші, реакції не було, тож гості викликали поліцію. Вже після того одна з жінок таки вийшла та заявила, що нічого не розуміє. "Я взагалі вперше бачу договір, хто це взагалі такий? Мені все одно, розумієте. Забирайте ваші документи", - заявила вона. Чек про оплату рахунку на свою ж фірму жінка також відмовлялася бачити – мовляв, гроші сплачені через банк, тому вона їх не бачила і нічого не знає.

На запитання прибулої поліції про те, де знаходиться керівництво, працівниця запропонувала шукати самим і послалася на норму закону, що дозволяє не надавати жодної інформації. Заяву від потерпілого правоохоронці прийняли на місці. Про фірму ошукані клієнти дізнавалися в інтернеті, де вона має свій сайт і чимало реклами на дошці оголошень. Пропоновані нею ціни на авто нижчі від ринкових на 70, а то і 100 тисяч гривень. Мінімальний перший внесок по кредиту є умовою отримання машини. За юридичною адресою фірми про неї нічого не знають.

Оцінити підписаний договір зголосилися юристи і одразу звернули увагу, що в документі про купівлю авто і кредит немає ні слова. Чоловік заплатив гроші за те, що йому розповіли про стан і характеристики машини, потрібні клієнтові для подальшого придбання, тому юридично фірма закон не порушила. Однак є підстави говорити про ознаки кримінального злочину – шахрайства. Бо ж клієнта на словах запевнили, що він сплачує саме за автомобіль. Довести аферу в суді та повернути гроші буде легше, якщо відгукнуться й інші постраждалі цього ж офісу на Харківському шосе столиці.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...