"Аж до позбавлення права голосу в європейських інститутах": Польщу ткнули носом у величезну проблему

Ставлення до України є одним з елементів нинішньої зовнішньої політики Польщі , набагато серйозніше виглядає ситуація сусідньої країни з Європейським Союзом.

Таку думку в коментарі "Обозревателю" висловив дипломат Богдан Яременко, передають Патріоти України.

"Проблем у зовнішній політиці Польщі набагато більше ніж непорозумінь з Україною, значно глибше рівень тертя з Європейським Союзом членом якого є Польща. Аж до можливого позбавлення її права голосу в європейських інститутах", - сказав дипломат.

Він назвав таку ситуацію наслідком реалізації ідеологічної доктрини, автором якої є голова правлячої партії "Право і справедливість" Лех Качинський і його послідовники. "Поляки можуть спробувати пом'якшити свою риторику, але суть політики залишиться незмінною, так як її автори залишаються в управлінні процесом", - сказав Яременко.

У той же час ситуацію з приниженням українців на заводі в Польщі Яременко назвав побутовим антиукраїнізмом. "У Польщі завжди були присутні прояви ксенофобії, також як і в Україні. Це не ті речі навколо яких варто будувати політку. Але реагувати і висловлювати своє неприйняття звичайно необхідно", - заявив дипломат.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...