Бабак "промахнувся": Народний синопник розповів, якою буде весна в Україні

Березень в Україні очікується холодним і ранньої весни цього року чекати не варто.

Такий прогноз дав народний синоптик Леонід Горбань, передають Патріоти України з посиланням на "Вести".

Зазначається, що він керується старовинної методикою так званого Брюсового календаря, за яким прогноз погоди ведеться по числових рядах планет, а також спирається на народні прикмети. Горбань стверджує, що, незважаючи на пробудження українського бабака-провісника, березень буде холодним. "Народна прикмета свідчить, що якщо в січні погода, як у березні, то і березень буде схожий на січень", - пояснив він.

Горбань стверджує, що перша семиднівка березня буде морозною: з 1-го по 4-е березня температура коливатиметься у районі -6 -8 у денний час, у нічний час до -12.

З 4 березня морози трохи ослабнуть, але 3-4 березня у Центральній частині України очікується сніг. З 10-19 березня мало потеплішає до +3 +4, а 13-16 березня в Україну прийдуть дощі.

"До 20-22 березня стовпчик термометра знову піде вниз, і вдень буде всього 2-3 градуси тепла, в нічний час - мороз. У північній частині країни буде незначно холодніше. У Київській області з 21 березня можливий дощ зі снігом. Стійка плюсова температура встановиться із 23 березня: з кожним днем буде трохи теплішати, та 30 березня показники досягнуть +7 +9 градусів", - розповів синоптик.

За словами Горбаня, квітень почнеться з +4 +5 градусів. На ранній Великдень, який православні в 2018 році відзначають 8 квітня, погода також буде не дуже привітною - день видасться холодним. Та й весь місяць, судячи з його прогнозами, погода буде нестійкою: можливі опади, включаючи дощ із мокрим снігом. До кінця квітня можна очікувати до +20, але до травня знову похолодає.

"На травневі свята буде 7-9 градусів тепла. Потім 6-8 травня вірогідний дощ із бурею, а з 8 травня температура різко підвищиться: вдень буде до +19. Другий циклон накриє Україну з 11 по 16 травня, а з 18 по 26 травня прийде спека +26 +28", - уточнив народний синоптик.

В Укргідрометцентрі роблять більш оптимістичні прогнози і вважають, що прихід весни цього року буде раннім. При цьому директор прогнозного центру Микола Кульбіда не виключає і короткочасне повернення холодів, снігопадів і мінусових температур під час календарної весни.

Нагадаємо, бабак Тимко IIІ, якого 2 лютого розбудили під Харковом, не побачив своєї тіні, тому згідно з прикметою весна повинна прийти в Україну через шість тижнів - у десятих числах березня.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...