"Бабло перемагає всіх і завжди": Росію запідозрили в таємній угоді з Заходом щодо катастрофи MH17 (відео)

Нідерланди планують отримати від Росії велику грошову компенсацію за збитий у 2014 році над Донбасом Boeing MH17. Однак Кремль готовий дат гроші лише в обмін на відмову від офіційних звинувачень на свою адресу.

Таку думку висловив в ефірі ObozTV експерт з міжнародних питань Іван Яковина, передають Патріоти України.

За його словами, Нідерланди зараз найбільше стурбовані компенсаціями родинам загиблих. "Мова може йти про багато мільйонів доларів. Нідерланди хочуть отримати від Росії ці мільйони, можуть бути десятки мільйонів доларів для кожної людини. Це головне їхнє завдання. Домагатися справедливості документальним судовим рішенням – другорядне. Я підозрюю, головне для них зараз, щоб люди отримали гроші, саме тому вони готові на позасудове регулювання цієї суперечки без визнання Росією провини за збитий літак", – заявив експерт.

За словами Яковини, аналогічна ситуація була колись з жертвами вибуху Boeing 747 авіакомпанія Pan American над Локербі. "Тоді з лівійською владою, що влаштувала цей теракт, домовилися, що вони не будуть визнавати своєї участі, ніколи не визнають, що це було здійснено за наказом лівійської влади, але виплатять, проте, компенсації сім'ям загиблих. Вони домовилися і так вчинили. Я думаю, що тут швидше за все мається на увазі та ж сама схема", – зазначив він.

Міжнародник припустив, що голландці вирішать зупинитися на такій виплаті. "Ви знаєте, що "Нафтогаз" виграв суд у "Газпрома" – навіть не у Російської Федерації, а у компанії, в якої є активи, є рахунки. Не можуть ці гроші збити з "Газпрома" і швидше за все ще довго-довго не зможуть. Будуть суди, це буде нескінченна історія. Колись швейцарська компанія NOGA намагалася з РФ стягнути гроші за численними виграними судами – теж нічого не вийшло. Зрештою, домовилися на якусь компенсацію за межами суду", - розповів Яковина.

"З держави ще складніше стягнути гроші, ніж з компанії... Тому або доведеться погоджуватися на виплату компенсацій без визнання, або на визнання в суді, але без виплати", – додав він.

На питання, чи означає це, що "бабло перемагає зло", експерт відповів: "Звичайно, воно завжди перемагає, воно і добро перемагає. Бабло перемагає всіх і завжди, в міжнародній політиці точно".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...