Багато органів - зиску не видно: Горбатюк розповів, чому Межигір'я досі не взяте під контроль державою

Департамент спецрозслідування Генпрокуратури передав Національному агентству з управління активами (АРМА) документи про рухоме майно резиденції "Межигір'я", яке заарештовано в рамках кримінальної справи.

Про це повідомив в коментарі Укрінформу керівник підрозділу Сергій Горбатюк, передають Патріоти України.

"Протягом минулого року ми, починаючи з березня 2017 року, п'ять разів відправляли їм (АРМА - ред.) запит із проханням повідомити про можливість управління майном резиденції. В листопаді вони написали, що їм потрібна інформація про все майно, що є в резиденції "Межигір'я". Вже 26 січня поточного року ми відправили їм ухвали суду про арешт майна і протоколи огляду з переліком цього майна", - сказав він.

Горбатюк розповів, що в рамках кримінальної справи, порушеної за фактами розкрадання державного майна для будівництва "Межигір'я", було заарештовано все рухоме майно резиденції - від картин і автомобілів до ложок. В цілому до переліку входять тисячі предметів.

Крім того, документи щодо нерухомості "Межигір'я" проходять в іншій кримінальній справі за підозрою екс-президента Віктора Януковича і його оточення в заволодінні резиденцією. Ця справа перебуває у віданні Управління з розслідування злочинів, скоєних злочинними організаціями. Тому інші документи, необхідні для управління "Межигір'ям", АРМА повинна отримати у цього управління ГПУ, зазначив Горбатюк.

У свою чергу працівник Управління з розслідування злочинів, скоєних злочинними організаціями, повідомив у коментарі УКРІНФОРМу, що кримінальну справу за підозрою Януковича в заволодінні резиденцією в кінці листопада минулого року було передано Національному антикорупційному бюро. "Зараз кримінальну справу, яка стосується "Межигір'я", передано за підслідністю до НАБУ, тому ми не маємо більше стосунку до цієї справи", - зазначив співрозмовник агентства.

Створене в жовтні 2017 року Національне агентство з питань управління активами займається збором документів, необхідних для управління колишньою резиденцією Януковича, все нерухоме і рухоме майно перебуває на відповідальному зберіганні громадської організації "Межигір'я".

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...