"Бандерівська пропаганда": У Польщі хочуть заборонити показ фільму про відомого українського співака (відео)

У Перемишлі хочуть скасувати показ документального фільму режисерів Леоніда Кантера та Івана Яснія про оперного співака, волонтера, учасника революції Гідності та воїна АТО Василя Сліпака "Міф".

"Сьогодні на брифінгу мер Перемишля заявив, що фільм MYTH/"Міф" може містити антипольську "бандерівську" пропаганду, яку заборонено законом", - написав на своїй сторінці в Facebook Leon Hunter, передають Патріоти України.

Він зазначив, що тривають переговори з цього приводу. До обговорення залучили генеральне консульство Польщі у Львові, представники якого бачили фільм і повністю підтримали його показ. "Хто має якісь впливові контакти - підключайтеся", - резюмував він.

Режисер Кантер вважає заборону показу фільму непорозумінням. "Я думаю, сталася помилка. Я вірю, що перегляд фільму відбудеться, і мер Перемишля, якщо він прийде на показ, змінить свою думку і про Україну, і про українське кіно. До речі, наша попередня документальна стрічка, "Добровольці Божої Чоти", що розповідає про захисників Донецького аеропорту, два роки тому отримала приз глядацьких симпатій саме в Польщі, на фестивалі в Гданську. Сподіваюся, що і в цей раз все буде добре. Потрібно тільки домогтися, щоб показ не скасували", - підкреслив режисер.


Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...