Батькам погрожують за оприлюднення: "Кухар Путіна" виявився причетним до масового захворювання на дизентерію в дитсадках Москви

Як мінімум з 2015 року московських школярів і дошкільнят монопольно годують компанії, так чи інакше пов'язані з «кухарем Путіна» бізнесменом Євгеном Пригожиним.

Євген Пригожин

Про це у своєму блозі пише російська журналістка Даша Бурлакова, передають Патріоти України.
«Харчування в їдальнях погіршується як і зменшується за обсягом, а особливо незадоволеним цими змінами батькам надходять погрози», - пише автор.
За її інформацією, трагічне погіршення ситуації відбулося в кінці 2018 року, коли десятки дітей отруїлися в садках Південно-Східного округу Москви. Проведена прокурорська перевірка виявила наявність бактерії групи кишкової палички в харчуванні. Однак Росспоживнагляд лише рекомендував виключити з меню молочну продукцію, а постачальника тимчасово відсторонити. Через деякий час все повернулося на круги своя, незважаючи на невдоволення батьків.
У 2015 році конкурс на поставку їжі в школи і дитячі сади виграли п'ять компаній (ТОВ «Комбінат харчування «Конкорд», ТОВ «Школяр-ПЗ», ЗАТ «КДП», ТОВ «Московський школяр», ТОВ «ВІТО-1») - всі вони входять в «Асоціацію підприємств громадського харчування в сфері освіти та охорони здоров'я». І п'ять зазначених компаній (крім «ВІТО-1»), за даними розслідування «Яблука», пов'язані з Євгеном Пригожиним.
При цьому, за даними джерела «Нової газети», уряд Москви з 2015 року намагається ввести нову умову для учасників держзакупівель - обов'язкове членство в саморегулюючій організації (СРО), якою називає себе згадана вище «Асоціація підприємств громадського харчування в сфері освіти та охорони здоров'я».
Ще одним приводом для обурення батьків є скорочення дитячих порцій - у вересні 2015 року «Конкорд» вніс зміни в меню, що на ділі означало урізання харчування. Тоді обсяг каш на сніданок скоротився з 200 до 120 грамів, компоти були замінені на фруктові напої, а другий сніданок у вигляді фруктів - на кисломолочний напій. Крім того, рибу замінили на рибні тефтелі, якість яких складно перевірити.

Автор блогу стверджує, що ринок громадського харчування є одним з найбільших в Росії за обсягом грошей. Так, тільки в 2018 році в школи, за даними Міносвіти, прийшли 15,6 млн дітей. З них 1,8 млн - першокласники. У Москві ж вперше сіли за парти майже 100 тисяч дітей.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...