Батько польського прем'єра зізнався в "любові" до Росії, критикуючи Україну і Польщу

Польський депутат похвалив Москву і розкритикував власну країну, яка, за його словами, має «спільне походження» з Росією.
Корнель Моравецький

Депутат Сейму Польщі і батько чинного прем’єр-міністра сусідньої країни Корнель Моравецький переконаний, що Україна – це нібито дуже розділена країна. Про це він сказав в інтерв’ю російським журналістам, не зважаючи на той факт, що Росія окупувала український Крим і часину Донбасу, передають Патріоти України.

«Бачу, що українці – народ дуже сильно розділений. Схід України більш тяжіє до Росії, ніж до Києва чи Варшави. Це нормально», - сказав Моравецький-старший.

Він також додав, що його «дуже розчарували» спроби української влади обмежити вивчення російської мови. «Ми повинні голосно це критикувати, але я щось не чув критики такої української поведінки з боку Польщі», - сказав польський депутат.

Йому також не подобається, що в Україні з УПА «роблять героїв». На його думку, українські націоналісти «були пов’язані з Адольфом Гітлером». При цьому, батько чинного прем’єра Польщі процитував лідера правлячої в країні партії «Право і Справедливість» Ярослава Качиньського: «Зі Степаном Бандерою Україна в Європу не увійде». Gazeta Wyborcza зауважує, що цими словами Моравецький-старший дуже потішив російську пропаганду, яка любить розповідати вигадки про «фашисто-бандерівців» у Києві.

Разом з тим, польський депутат взявся критикувати навіть свою країну і власного сина за небажання зблизитися з Росією. На його думку, те, що Варшава не привітала Володимира Путіна з перемогою на так званих «виборах», було помилкою. «Знаю, що запланована зустріч президента США Дональда Трампа з президентом Росії Володимиром Путіним, і дивуються, чому президент Трамп може зустрічатися з Путіним, а президент Польщі Дуда навіть не намагався порозумітися в цьому питанні з російським колегою», - сказав Моравецький-старший.

При цьому, він назвав Польщу «духовним і цивілізаційним мостом» між Росією і Заходом і попросив президента Росії про якийсь «дружній жест» в бік Варшави. «Наші країни виросли з одного коріння, з християнської цивілізації. Повороти історії нас розділили, але я завжди з великою пошаною ставлюся до російського народу, до його героїзму в часи Другої світової війни», - сказав він.

При цьому, батько польського прем’єр-міністра докинув, що Росія після останньої світової війни «лиш окупувала» Польщу, в той час як Німеччина хотіла її зовсім знищити.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...