''Бацька допоможе'': Озвучено черговий рецепт миру на Донбасі (відео)

На думку екс-глави Донецької області, білоруси змогли б протягом практично двох місяців, "якби була згода Росії і України", взяти під контроль державний кордон.

Олександр Кіхтенко

Білорусь, у разі відправки своїх миротворців на Донбас, змогла б за лічені місяці встановити контроль над російсько-українським кордоном, а також забезпечити підготовку до проведення виборів за законами України. Таку думку висловив колишній глава Донецької військово-цивільної адміністрації Олександр Кіхтенко, передають Патріоти України.

Він нагадав резонансну заяву президента Білорусі Олександра Лукашенка на Мюнхенській конференції з безпеки. "Як людина військова, знайома з ситуацією в збройних силах і внутрішніх військах Білорусі, я хочу сказати, що це реально. Білоруси змогли б протягом практично двох місяців, якби була згода Росії і України, взяти під контроль державний кордон. Вони підготовлені до цього, вони знають, як це робити, і їм не треба буде імплантуватись, як миротворчому контингенту, який приїде, наприклад, з Індії або Пакистану... Вони знають ситуацію", - заявив Кіхтенко.

"Як військовий я схиляюся до того, щоб білоруси могли б швидше і ефективніше виконати роль миротворчих підрозділів... Збройні сили Білорусі здатні на сьогоднішній день швидко і оперативно закрити державний кордон України з Росією і навіть супроводжувати проведення виборів", - додав він.

Екс-глава Донецької області пояснив переваги такого сценарію. "Миротворча місія ООН розгортається довго - необхідно отримати мандат, підготувати велику кількість людей, вони повинні вивчити ситуацію. Для білорусів всього цього не треба. Вони знають регіон, у нас є з ними державний кордон. Українські та білоруські прикордонники фактично готувалися за одними підручниками, буде більше взаєморозуміння", - зазначив він.

На питання, чи може влада України довіряти вірному союзнику Кремля Лукашенку, Кіхтенко відповів: "Наші президенти заявляють, що вони друзі і довіряють один одному. Цією заявою президент Білорусі піднімає свій рейтинг, щоб стати важковаговиком у світовій політиці".

Джерело: Обозреватель
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...