Бацька заважає: Російський політик розкрив плани Путіна щодо Білорусі (відео)

Президент Росії Володимир Путін планує відродити ідею союзної держави з Білоруссю і створити своєрідний "СРСР-2.0". Для реалізації свого плану Путіну необхідно усунути від влади президента Білорусі Олександра Лукашенка.

Володимир Путін і Олександр Лукашенко

Про це заявив в ефірі ObozTV російський опозиційний політик Ілля Пономарьов. За його словами, Кремль не буде готувати військове вторгнення у Білорусь, передають Патріоти України.

"Я думаю, що зараз вони готуватимуть зміну влади в Білорусі. Не вторгнення, а зміну влади, оскільки там через рік будуть вибори", — заявив політик.

Пономарьов нагадав, що Росія призначила в Білорусь послом із розширеними повноваженнями Михайла Бабича. "Бабич у Росії відомий тим, що він силовик і фахівець із найбрудніших і насильницьких виборів, які проходили в російських регіонах. Такий собі спецполіттехнолог. Швидше за все, це говорить про те, що Кремль буде активно грати на цих виборах", — пояснив він.

"Якщо їм вдасться прибрати Лукашенка, тоді вони спробують відновити ідею союзної держави Росії й Білорусі — "СРСР-2.0", щоб можна було вивести Путіна на вибори президента цієї об'єднаної держави", — додав російський політик.

За словами Пономарьова, раніше Москва й Мінськ ніяк не могли домовитися про статус Білорусі в майбутньому об'єднанні: "Путін пропонував зробити окремий федеральний округ, і кожна з областей Білорусі отримує такі ж права, як будь-яка інша область РФ. Зрозуміло, Олександр Григорович сказав "ні".

"Я думаю, що вони не повторять цієї помилки. Формально запропонують "Радянський Союз", але тоді виникне новий пост президента, і вже не буде обмежень щодо конституційних термінів. Путін може піти на об'єднані вибори. Це буде сильний крок для громадян Росії — крок у бік відновлення Радянського Союзу росіяни безумовно підтримають", — підкреслив російський опозиціонер.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...