Бацькє варто прикупити хатинку десь на українському Синевирі: "Путін поглине Білорусь без єдиного пострілу", - Гордон (відео)

Президент Білорусі Олександр Лукашенко ніколи не підтримає агресивної політики РФ щодо України, тому що розуміє: наступною ціллю Росії може стати Білорусь.

Дмитро Гордон

Таку думку в ефірі телеканала NewsOne висловив український журналіст, засновник інтернет-видання "ГОРДОН" Дмитро Гордон, передають Патріоти України.

"Те, що агресією щодо України Росія може не обмежитися, Лукашенко розуміє. Розуміє це й Назарбаєв (президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв. – "ГОРДОН") – іще одна суперрозумна людина. Звичайно, Лукашенко намагається уникнути лобового зіткнення з Путіним. Звичайно, він іде на якісь поступки, тому що інакше неможливо – Білорусь порівняно з Росією дуже слабка. Проте Лукашенко ніколи не прийме позиції Путіна з відбирання Криму, тому що завтра в нього заберуть усю Білорусь, оком не зморгнувши. Він нічого не зможе зробити", – уважає Гордон.

На його думку, білоруські солдати не чинитимуть опору росіянам.

"Білоруська армія не піде вбивати росіян, білоруський КДБ не братиме участі у спецопераціях проти ФСБ. Тож якщо буде політична воля поглинути Білорусь, Путін її поглине без єдиного пострілу. За повної підтримки населення", – сказав Гордон.

Журналіст підкреслив, що в Білорусі дуже сильне проросійське лобі й населення симпатизує владі РФ.

"Справді, білоруси – дуже близькі росіянам. У Білорусі дуже сильні проросійські настрої. У Білорусі працюють усі російські канали та радіостанції, які дурять довірливих білорусів точно так само, як уводили в оману довірливих українців. У Білорусі за російські гроші працює величезне російське лобі, зокрема у ЗМІ. Там дуже сильні позиції ФСБ, тому що КДБ Білорусі наскільки дружить із ФСБ, що це практично одна організація. Звичайно, Лукашенку складно й він відчуває загрозу", – зазначив Гордон.

На його думку, у Лукашенка є "звірине чуття", тому він знає, як уникнути небезпеки.

"Він один із найбільш підготовлених і досвідчених політиків у світі. Це людина звіриного чуття. Це не випадкова людина, як у нас дуже часто буває, – з Майдану просто в міністерське крісло. Це чоловік розумний, мудрий, досвідчений, обізнаний. Він, як тварина, відчуває небезпеку і знає, як під час небезпеки поводитися. Це неординарна фігура", – уважає Гордон.

Іноді у взаєминах із Путіним Лукашенко грає на межі фолу, проте він жодного разу не зірвався, продовжив журналіст.

"Лукашенко, звичайно, розуміє, що таке Росія і хто такий Путін. Він брикався неодноразово. Його гасили за допомогою російських телеканалів, які раптом в один чудовий день із друга Росії перетворювали Лукашенка на опудало. Його намагалися напоумити тим, що не дадуть кредитів, не відпускатимуть за пільговими цінами енергоносіїв... А проте він уміло маневрує між Росією та Європейським союзом. Дуже вміло. Це гра на грані фолу. Іноді здається, що ось-ось зірветься, але тут Путін дає задній хід, тому що для нього Білорусь дуже важлива. Якщо не буде Білорусі – друга й сателіта Росії – це може похитнути сприйняття Путіна росіянами. Як же так: українці, а тепер іще й білоруси?" – зазначив Гордон.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...