"Без ФСБ і зовнішньої розвідки": Колишній офіцер ФСБ розповів про "непрофесійність" звинувачених в отруєнні Скрипалів Боширова і Петрова

Візит до Великобританії ймовірних російських розвідників Руслана Боширова й Олександра Петрова, підозрюваних в отруєнні екс-офіцера російської розвідки Сергія Скрипаля та його доньки Юлії, не погоджували з ФСБ і зовнішньою розвідкою РФ.

Геннадій Гудков

Таку думку висловив російський опозиціонер, колишній офіцер ФСБ, екс-депутат Держдуми Геннадій Гудков, передають Патріоти України.

"Думаю, що ГРУшники самі планували цю операцію. Напевно, вони одержали кивок, якесь найвище схвалення без деталей, бо я бачу серйозні прогалини в роботі. І навіть не в тому, що вони щось кинули не в ту урну. Вони приїхали у країну практично одночасно з Юлією Скрипаль. Це свідчить про те, що вони абсолютно точно без ФСБ і без зовнішньої розвідки це робили. Бо якби це було не так, то їх би попередили, що їде Юлія Скрипаль, вона ж там на контролі, на "сторожці" стоїть. Під час перетину кордону, під час придбання квитків спрацьовує система оповіщення тощо", – сказав він.

Екс-офіцер ФСБ зазначив, що Боширова й Петрова повідомлено не було, оскільки в них немає такої системи. "Ця система є у ФСБ, у прикордонних військ – за законом про транспортну безпеку. Вони діяли у відриві від зовнішньої розвідки, від контррозвідки. Скрипаль Юлія взагалі не мала потрапити до цього сумного списку, на кого робили замах. Це була випадковість. Це одна з випадковостей, яка виявилася фатальною", – вважає Гудков.

На його думку, підозрювані в отруєнні Скрипалів знали, що їх знімають камери спостереження, але "не планували, що попадуться".

Джерело: Гордон
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...