Без п'яти хвилин "політкаторжанин хунти" навряд чи відсидиться в Австрії: Проросійського медійника Гужву оголосили у розшук

Прокурори наполягають, що Ігоря Гужву затримають, коли буде встановлено його місцезнаходження.

Ігор Гужва

Головного редактора видання "Страна UA" Ігоря Гужву, який на початку року втік до Відня, оголосили в розшук. Таке рішення ухвалили в Шевченківському районному суді Києва, передають Патріоти України з посиланням на "5 канал".

Про таке рішення клопотала прокуратура. Мовляв, підозрюваний ухиляється від слідства. "Загальний розшук передбачений КПК. Особу, яка ухиляється від слідства, оголошують в розшук. Коли встановлять місцезнаходження, його затримають", – заявив прокурор.

Натомість адвокати запевняли, що їхній підзахисний за кордоном лікується й повернеться до України 20 лютого. "Я вважаю, що це передчасно. І суді були надані всі довідки про те, що нині він лікується. Тому це рішення передчасне", – каже адвокат Гужви Олена Клименко.

Як відомо, 31 січня 2018 року з'явилася інформація, що Ігор Гужва попросив політичного притулку в Австрії. 6 лютого суд дозволив затримання Ігоря Гужви. Ігорю Гужві закидають здирництво. Начебто він вимагав від нардепа Дмитра Лінька 20 тисяч доларів, погрожуючи оприлюднили компромат. 22 червня торік його та посередника затримали після того, як вони одержали першу частину хабара в десять тисяч доларів. За декілька днів суд заарештував Гужву з можливістю внесення застави, однак її розмір був ушестеро меншим, аніж просили прокурори.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...