"Без шансів": З'явилися подробиці про спроби ''швидкої'' врятувати Децла

Медики "швидкої", які прибули за викликом до репера Децла (Кирила Толмацького) в один з клубів Іжевська, розуміли, що шансів на його порятунок немає. Тому реанімація проводилася формально.

Такого висновку дійшов лікар-реаніматолог "швидкої допомоги", оцінивши відео, на якому його колеги намагаються врятувати музиканта, передають Патріоти України з посиланням на росЗМІ.

Про смерть 35-річного Децла стало відомо в неділю, 3 лютого.

"За 49 секунд, звісно, мало що зрозуміло, але в цьому уривку дії фельдшера виглядають непереконливо, — спершу зазначив лікар. — Хотілося б ще побачити, як медики приїхали, з чого почали. Але судячи з тих кадрів, які є, кількох пунктів не дотримано. Наприклад, не виконано забезпечення прохідності верхніх дихальних шляхів. Це зробити можна шляхом інтубації трахеї або ж за допомогою ларингеальної маски, або її аналогів. У найгіршому разі допускається застосування мішка Амбу з лицьовою маскою".

Інакше кажучи, в гортань репера необхідно було ввести спеціальну трубку, через яку могло б надходити повітря до організму для штучної вентиляції легенів. Зазвичай вони є в кожному реанімобілі. Однак, як наголосив лікар, "Іжевськ не Москва, там може бути дефіцит".

"По-друге, немає об'єктивного контролю серцевої діяльності, — продовжив лікар. — А він здійснюється через підключений кардіомонітор або ж через дефібрилятор. Ні того, ні іншого на відео не видно".

"По-третє, бачу паузи під час проведення серцево-легеневої реанімації. А адже в цьому випадку зупинки більше, ніж на 6-7 секунд не допускаються. Що ж до апарату штучної вентиляції легенів, то його зазвичай з собою не носять, але він має бути в машині", — додав він.

Вказав лікар і на час прибуття "швидкої". За словами фахівця, медики напевно розуміли, що шансів врятувати репера немає.

"Наскільки я чув, від моменту зупинки серця і до моменту прибуття швидкої минуло близько 20 хвилин, Будьмо реалістами, кора головного мозку стільки не живе. У середньому вона "б'ється" 4-6 хвилин і далі вже незворотні зміни. І ці фельдшери це знають, а зіграти на камеру вони не планували", — підсумував він.

4 лютого у мережі також з'явилася інформація, що у клубі Posh, де помер репер, проводиться експертиза. Як повідомив Telegram-канал Yobajur, звідти вилучається навіть посуд, якого торкався Кирило Толмацький. Склянки та їхній вміст перевірять на сліди наркотичних речовин.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...