"Без українців на нас чекала б катастрофа": Завдяки українським працівникам Польща посіла перше місце в Європі з економічного зростання

Дані Центрального банку Польщі і Європейського статистичного відомства (Eurostat) свідчать що на сьогодні польська економіка є однією з тих, що найдинамічніше розвиваються в Євросоюзі.

Цей факт не в останню чергу пояснюється присутністю заробітчан з України, - передають Патріоти України з посиланням на закордонні ЗМІ.

Зазначається, що конфлікти в Криму і на Донбасі привели до масової еміграції українців, з яких близько 1 млн перебралися в Польщу. "Без українців на нашу економіку чекала б катастрофа", - відкрито визнає Цезар Казмірчак, голова польської Спілки підприємців і роботодавців.

Сьогодні, за даними польського відомства у справах іноземців, майже 90% запитів про отримання посвідки на проживання приходить від громадян України. Більшість з них потім влаштовується на роботу помічниками по господарству, на будівництва або ферми. "Вони самостійно вчать мову і потім сумлінно працюють", - позитивно відгукується Казмірчак про трудових мігрантів з України.

Водночас, зі скасуванням Брюсселем короткострокових віз для громадян України реальним стає зменшення кількості українських іммігрантів у Польщі. Їх починають залучати інші країни Європи, які стали доступнішими. При цьому, як зазначає видання, підвищення рівня зарплат у Польщі тут теж не вирішить проблеми - адже це знизить привабливість країни для іноземних інвесторів.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...