Бездіяльність дорослих згубила дитину: У Харкові директора соцслужби судитимуть за халатність

Трирічний хлопчик страждав від систематичних побоїв батька, про що повідомили в соцслужбу небайдужі люди. На жаль, служба провела перевірку тільки «на папері».

Прокуратура Харкова № 2 звинуватила директора Центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді одного з районів міста за недбалість, яку той проявив до своїх обов'язків. Через його небажання допомогти загинула трирічна дитина. Тепер недбайливому керівнику загрожує до п'яти років позбавлення волі, передають Патріоти України.

Ситуація така, що директор Центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, 48-річна жінка, вирішила не проводити повну перевірку сім'ї, а обмежилася лише розпитуваннями про ситуацію. Це і стало фатальною помилкою.
З'ясувалося, що зі скаргами на проблемну сім'ю в соцслужбу неодноразово зверталися сусіди і вихователі дітей в дитячому садку. Горе-батько сімейства систематично бив двох дітей, шести і трьох років, не давав їм їсти і всіляко над ними знущався.
Однак, соцслужба вирішила не проводити повну перевірку, а обмежилася лише розпитуванням матері сімейства, яка повністю заперечувала будь-яке насильство в сім'ї. На цьому «перевірка» була закінчена, акт про неї відправився в інстанції, а дітей батьки продовжили мучити. Так, в серпні 2017 року батько зламав трирічному малюкові ноги, потім ребра. Після цього дитина перестала ходити, а після отриманої черепно-мозкової травми і зовсім впала у кому. У вересні 2017 року, від голоду і виснаження, дитина померла.
Знайома матері дітей побачила ситуацію в родині і викликала «швидку допомогу», але дитину врятувати вже не вдалося.

У процесі перевірки прокуратури, слідчі з'ясували і недбалість соцпрацівників, з легкої руки яких дитина і загинула. Зараз обвинувальний акт знаходиться в суді, директрисі Центру загрожує до п'яти років позбавлення волі.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...