Безкарність ворога: Бутусов назвав причини трагедії під Красногорівкою

Трагічний бій у районі міста Красногорівка Донецької області показав, що терористи "ДНР" звикли відчувати свою безкарність на лінії зіткнення.

Таку думку висловив журналіст Юрій Бутусов у своєму Facebook, коментуючи, чому втрати сил АТО стали можливими, передають Патріоти України.

"Штурмова група піхоти противника приховано підібралася до нашого опорного пункту. Потім провели артпідготовку, міномети накрили і "не менше чотирьох танків" вдарили по виявлених найманцями наших позиціях. Штурмова група в цей момент зробила ривок і вийшла на опорник. У бою загинуло троє наших, одного забрали в полон, він живий. Противник відразу почав відхід. Наші знищили на місці чотирьох найманців із штурмової групи", - нагадав журналіст версію подій, озвучену штабом АТО.

На його думку, бойовикам не ставилася мета захопити опорник - це був напад, щоб нанести втрати і взяти полоненого.

"Цікаво, а коли таке було в останній раз, щоб чотири українські танки виїжджали і разом із батареєю 120-х відпрацьовували прямою наводкою опорний пункт противника, а потім піхота б атакувала? Чому так сталося? Та тому, що противник звик до безкарності. Звик, що можна виїжджати на танках постріляти, що можна підбиратися до опорника піхотою, в упевненості, що наша артилерія не прочеше підозрілу зеленку", - зазначив Бутусов.

Як наголосив журналіст, відповідні активні дії могли б це попередити, але "для цього має бути управління і планування".

"Для цього треба відповідати ударом на удар. А не привчати бійців до абсурдної тактики - терпіти танкові обстріли. Загрозливі напрямки, там, де проводяться обстріли танками противника, повинні прикриватися нашими танками! А якщо ОБСЄ з цим незгодна, так нехай спостерігачі разом починають нести службу на загрозливих напрямках. Якщо не зробити висновків з атаки на наш опорник під Красногорівкою, ці атаки триватимуть. будуть гинути наші люди", - зазначив Бутусов.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...