"Безпризорный" прокурорами бразилець: "Пощастило, що він упоротий ідіот й "подався у монахи", - політолог про затриманого активістами бойовика

Поки в СБУ кивають на прокуратуру, а прокуратура – на суд, який призначив засідання аж на 6 червня (!!), терорист-убивця з грудня спокійно проживав в українській столиці.

Про це на своїй сторінці у Facebook пише Роман Кулик, передають Патріоти України.

"Трохи фейспалмив з очікування слідчих: зловили Лусваргі під посольством Бразилії, цивілізовано (підкреслюю), без побоїв чи принижень, привели в СБУ – і блт стоять пів години з ним під дверима контори. Чекайте слідаків, поки ті дійдуть і будуть ламати голови, куди ж подіти найманця.

Але оперативно ніхто з офісу СБУ не може цього зробити, хоча трансляції та кіпіш по ньому тривають уже кілька годин. Врешті вийшов начальник департаменту контррозвідки Олексій Петров та слідчий, нормально переговорили й забрали Лусваргі на допит, а Гітлянська (орнув) навіть подякувала присутнім).

Формально вся ця історія з походеньками Лусваргі Києвом – більше вина судів і унікальності ситуації (тягамотіна з визначенням підсудності, призначення підготовчого с/з у Павлоградському суді аж влітку; треш навколо правової ситуації з обміном) і прокуратури, але камон, обміном полонених займалась служба.

Після зміни запобіжних заходів/вироків – усіма кандидатами на обмін з терористами опікувались співробітники СБУ. І якщо у висновку Лусваргі таки не поїхав у окупований Донецьк по обміну – то не можна знімати із себе відповідальність за його подальшу участь та місце перебування. Паспорт хоч і забрали, але потенційно небезпечне тіло з досвідом бойових дій вільно пересувається столицею.

Пощастило, що він упоротий ідіот й "подався у монахи", а не спробував когось зарізати. І поки в СБУ кивають на прокуратуру, а прокуратура – на суд, який призначив засідання аж на 6 червня (!!), Лусваргі з грудня тусив у монастирі. Й врешті маємо закономірний (про таку можливість говорили давно) трешовий скандал, пак гівна прилітає СБУ, хоча тут колективна відповідальність Павлоградського суду, прокуратури й контори."

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...