"Безвізовий рай" може швидко скінчитись: ЄС не виключає призупинення безвізу з Україною

Євросоюз може призупинити безвізовий режим з Україною в разі саботажу українською владою проведення антикорупційних реформ.

Хьюг Мінгареллі

Про це заявив посол Євросоюзу в Україні Хьюг Мінгареллі в інтерв'ю виданню «Главком», передають Патріоти України.

«Безвізовий режим може бути припинений, особливо якщо в Україні відбудеться рух назад в питаннях тих реформ, які передбачалися для його надання. Наприклад, якщо так станеться з антикорупційними реформами», - підкреслив посол ЄС.

За словами Мінгареллі, підставами для призупинення безвізу також є значне підвищення кількості незаконних мігрантів, відчутне збільшення шукачів притулку, низький рівень співпраці з виконання Угоди про реадмісію та певні конкретні ризики для безпеки однієї або декількох країн-членів ЄС.

Нагадаємо, 4 липня Мінгареллі заявив, що олігархи щодня протистоять реформам в Україні.

А в березні він висловив думку, що кілька людей «перетворюють Україну в банкомат».

Зрозуміло, що в обох цих випадках - і щодо олігархів, і щодо «кількох людей» - в першу чергу, мова йде про Порошенко.

Треба думати, головний корупціонер України зрозуміє сьогоднішній натяк Мінгареллі про можливе позбавлення країни «безвіза» з корупції.

Також Порошенко має розуміти, що якщо таке трапиться, то це буде не менший привід для Майдану, ніж відмова Януковича в 2013 році від підписання асоціації з ЄС.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...