Бідні стануть біднішими: "Чому і як уряд ініціює підняття податків", - експерт

Ініціатива українського уряду щодо розширення максимальної величини бази нарахування єдиного соціального внеску (ЄСВ) спрямована на поповнення держбюджету і не має нічого спільного з виведенням зарплат українців з "тіні".

Олександра Томашевська

Таку думку "Апострофу" озвучила консультант Київського центру підтримки і розвитку бізнесу Олександра Томашевська, передають Патріоти України.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів пропонує розширити максимальну величину бази нарахування ЄСВ з нинішніх 15-ти розмірів мінімальних заробітних плат до 25-ти, а також встановити регресивну шкалу ЄСВ для більших доходів.

"Завдання - в тому, щоб наповнити бюджет. Державі дуже гроші потрібні, і це дуже видно", - завила Олександра Томашевська.

Вона нагадала, що в 2019 році уряд в черговий раз збирається збільшувати пенсії, а для цього потрібні додаткові кошти - кілька десятків мільярдів гривень. "І їх потрібно забрати будь-яку ціну", - підкреслила вона.

На думку Томашевської, заради досягнення саме цієї мети планується брати з керівників підприємств ЄСВ з розрахунку двох мінімальних зарплат. "Ідея - просто зібрати гроші. Їх збиратимуть з усіх - і з великих і з маленьких, і з середніх. Але ті, по кому збираються вдарити, навряд чи зловживають", - вважає експерт.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...