"Бідність починається навесні": Вloomberg озвучив невтішний прогноз для Росії

Очікується, що обсяг виробництва пшениці в 2018 році в Росії буде як мінімум на 9 відсотків менше, ніж роком раніше.

"Бідність Росії починається навесні, так як фермерам доведеться поборотися за збір врожаю пшениці, який опинився під загрозою через погодні умови", - пише Вloomberg, передають Патріоти України.

Відзначається, що за даними Інституту досліджень ринку сільськогосподарської продукції IKAR, холодна погода в центральних районах РФ і долині Волги відклала відновлення зростання озимої пшениці приблизно на два-три тижні в порівнянні з минулим роком. Затяжний сніг також дав фермерам менше часу, щоб посіяти ярі культури, що потенційно призведе до менших, ніж очікувалося, насаджень.

Це спонукало IKAR скоротити свою оцінку врожаю в межах від 72 до 78 мільйонів метричних тонн, що на 9% менше, ніж роком раніше. Консультант ProZerno бачить більший спад. Ризик виходу на російський ринок обумовлений тим, що сухість загрожує посівам на рівнинах в США, і, на думку Міжнародної ради по зерну, глобальне виробництво буде випадати в наступному сезоні вперше за три роки.

"Умови вирощування менш сприятливі, ніж в минулому році, що означає, що врожайність в Росії, ймовірно, знизиться", - сказав Олег Суханов, начальник відділу досліджень зерна в IKAR. - Посівна площа, швидше за все, буде трохи менше".

Наводиться така розбивка оцінок:

- IKAR очікує, що обсяг виробництва в 2018-2019 роках складе від 72 до 78 мільйонів тонн.

- Раніше він прогнозував виробництво на 82 мільйони тонн.

- ProZerno очікує, що урожай складе 71,9 мільйона тонн.

- SovEcon прогнозує випуск продукції на 77,4 млн тонн.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...