"Бій у населеному пункті": Для Збройних сил побудували навчальний комплекс

У місті одночасно можуть займатись до 3-х рот на день.

У Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ (військова частина А4150, також відомий як Яворівський військовий полігон) було завершено будівництво навчального місця «Бій в населеному пункті», передають Патріоти України з посиланням на Український мілітарний портал.

В травні 2018 року Міжнародний центр миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ оголосив тендер на виконання робіт із «Будівництва навчального місця «Бій в населеному пункті», як і планувалось його зведення було завершене до 31 грудня 2018 року. Витрати склали майже 40 млн гривень.

На базі цього навчального місця може одночасно займатись до 3-х рот на день та до 1-ї роти під час проведення занять уночі.

Серед занять які плануються проводитися на цьому навчальному місці:

- оборона та наступ в умовах населеного пункту;
- патрулювання в умовах населеного пункту;
- виконання пошукових операцій в населеному пункті;
- дії на техніці в умовах населеного пункту;
- проведення інших практичних занять за різними темами.

Тренувальні комплекси, а іноді й цілі штучні міста, для відпрацювання специфіки бою підрозділу та військової частини у місті широко використовуються в світі для підготовки як армійських формувань, так і правоохоронців.

У 2016 році тренувальний комплекс для відпрацювань дій військових підрозділів у місті був збудований у Литві. Його територія займає площу у 15 гектарів, на яких було побудовано 26 об’єктів: житлові будинки, школа, церкви, поліцейський відділок, магазин, стадіон, автобусна зупинка, вулиці, тротуари, ігрові дитячі майданчики та інші будівлі.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...