"Бікфордів шнур у зад ювіляру": Невзоров розповів про український подарунок патріарху Кирилу (відео)

Україна завдала сильного удару по Російській православній церкві (РПЦ) та її главі патріарху Кирилу, ухваливши закон про перехід церковних громад у ПЦУ.

Україна зробила оригінальний подарунок патріарху Кирилу

Таку думку висловив російський журналіст і публіцист Олександр Невзоров в ефірі програми "Невзоровские среды" на радіостанції "Ехо Москви". За іронією долі, це практично збіглося з 10-ю річницею інтронізації глави РПЦ, яку в Росії відзначають 1 лютого, передають Патріоти України.

"Найпотужніший і найоригінальніший подарунок йому, звичайно, зробила Україна, тому що українці, нарешті, запалили бікфордів шнур. Він веде якраз у зад ювіляру, і вогник майже добіг уже. Там ухвалено закон про самовизначення парафій. І цей закон розставляє всі точки. Тепер релігійна громада буде сама на своєму сході вирішувати, а до якої, власне кажучи, церкви вона хоче відноситися", – сказав Невзоров, додавши, що РПЦ через це влаштувала істерику.

За словами публіциста, другий бікфордів шнур Кирилу підклали в Російській академії наук, коли спочатку присудили, а потім відібрали звання почесного професора.

"Він уже гримнув, і гримнув так, що там з митри сильно посипалися камінці. Там зовсім історія анекдотична. Ось уявіть собі: дали вам орден, а потім викликають:" Знаєш, дали помилково. Віддай. Відчіпляй. Іди назад. Ніякий ти не професор", – нагадав Невзоров.

"Взагалі, в РПЦ суцільні поразки. Я вже не кажу про остаточну втрату України, про розвал складного церковного бізнесу – педофіли, вбивці, злодії", – підсумував російський журналіст.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...