Білоруський студент із синьо-жовтою стрічкою викликав ажіотаж у Мінську

Білоруський студент Сергій Грудницький провів соціальний експеримент у Мінську, прикріпивши на рюкзак синьо-жовту стрічку.

Як з'ясувалося, громадяни Білорусі майже не сприйнятливі до російської пропаганди. До України вони відносяться частіше з симпатією чи нейтрально, передають Патріоти України з посиланням на білоруські ЗМІ.

Уточнюється, що Сергій зіткнувся з агресією лише кілька разів – зі старшим поколінням, що дивиться телевізор. "Більшість незнайомих людей, з якими мені довелося зіткнутися, думали, що я турист з України. Трохи рідше вважали біженцем або іноземним студентом. В університеті до даного прояву моєї громадянської позиції поставилися більш ніж спокійно: жоден викладач не зробив зауваження щодо носіння елементів іншого нації", – пояснив студент.

Він додав, що продавці, побачивши стрічку, пропонували товари українського виробника. "Майже кожна друга продавщиця вказувала на вироби популярної шоколадної фабрики, а одна навіть зізналася, що "хоч цей шоколад і від ворогів Росії, але смачніше, ніж російський". Реакція перехожих на вулицях Мінська була найрізноманітнішою. Молодь не забула крикнути в спину "слава Україні!" – розповів Грудницький.

Люди похилого віку цю радість не поділяли і замість гасел іноді вигукували прокльони. У метро стався самий дивний випадок. "На платформі підійшов інтелігентний на вигляд чоловік середніх років з сумкою для ноутбука на плечі і поцікавився, з якою метою мій рюкзак доповнює жовто-блакитна деталь. Коли я пояснив свою позицію, він почав вимагати зняти українську стрічку, а на її місце повісити "георгіївську". Остання, до слова, бовталася на його сумці, тому крім слів чоловік зміг ще й продемонструвати її. Щоб не посилювати ситуацію, я спокійно кивнув і відійшов у сторону", – поділився студент.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...