Більше 80% ударної міці РФ під питанням: Українські санкції обернулись глибокою кризою для російського ВПК та армії

Введені Україною санкції проти Росії за частиною розриву співпраці у сфері військово-промислового комплексу дуже важко даються Росії і підсилюють її стрімкий колапс.

Володимир Горбулін

Про це в своїй статті для "Дзеркала тижня" пише колишній співробітник конструкторського бюро "Південне" (1962-1977), екс-секретар РНБО України (1994-1999), віце-президент Національної академії наук, директор Національного інституту стратегічних досліджень Володимир Горбулін, передають Патріоти України.

Так, він наводить дані SIPRI (міжнародний інститут дослідження проблем миру і конфліктів, перш за все, питань контролю над озброєннями та роззброєння. - Ред.), згідно з якими Росії досі так і не вдалося налагодити у себе виробництво як мінімум 185 унікальних деталей і компонентів, вироблених українськими підприємствами.

"Як говорить експерт Шведського оборонного дослідницького агентства (FOI) Томас Малмлоф, "за найобережнішими оцінками, майже 30% компонентів, що поставляються українським ВПК, є унікальними, і поки Росія не змогла знайти їм заміну. Абстрактні 30% насправді є цілком конкретним 51 відсотком всіх російських міжконтинентальних балістичних ракет, що несуть 82 відсотки всіх ядерних боєголовок, що знаходяться на озброєнні ЗС РФ", - наголошує Горбулін.

Як зазначає експерт, російські системи пошуку і наведення російських ракет класу "повітря-повітря", комплекси наведення для бомбометання МіГ і Су, майже вся гідравліка російських ВПС, двигуни для всіх російських бойових вертольотів і багато іншого як створювалися на українських заводах "Південмаш", "Хартрон", "Космотранс", "Арсенал", "Артем", "Мотор Січ".

"Однак ці обмеження торкнулися не тільки військової сфери - скандал з турбінами "Simens" показав, що реальний рівень технологічного розвитку Росії такий, що навіть турбіни, які виробляють і деякі заводи на території Росії, доводиться ввозити з-за кордону за сірими схемами", - додав Горбулін.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...