Бюджет-2018: Чому і наскільки "заморозили" пенсії українцям

У бюджеті не передбачено коштів для осучаснення пенсій в цьому році. Весь 2018-й українські пенсіонери будуть отримувати фіксовану суму.

У той же час ціни в Україні продовжать зростати, в результаті реальний розмір пенсій в цьому році може істотно скоротитися, - йдеться в матеріалі Realist`a, передають Патріоти України.

Варто відзначити, що навіть після осучаснення пенсій до докризового рівня ще далеко. У 2013 році, ще до початку кризи, мінімальна пенсія в Україні становила 1176 грн. З цього моменту кумулятивний рівень інфляції склав 89%. Фактично для того, щоб добробут пенсіонерів повернувся хоча б на той рівень, мінімальна виплата повинна становити як мінімум 2223 грн. На даний момент - близько 1500 грн.

Однак тривалий час пенсії підвищували лише на певний відсоток від зростання цін. В результаті українські пенсіонери стали одними з найбідніших в Східній Європі.

За даними Міністерства соціальної політики, фактичний прожитковий мінімум для пенсіонера - 2 574 грн. Левова частина українців отримує як мінімум на 1 тис. грн менше та знаходиться за межею бідності.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...