Бізнес за кордоном і мільйонна нерухомість: Ректора КПІ зловили на брехні в декларації

Ректор Київського політехнічного інституту імені Ігоря Сікорського, голова наглядової ради КП "Укроборонпром" Михайло Згуровський не вказав у деклараціях бізнес в Чорногорії, який веде з сином, продаж нерухомості та один з будинків дружини в США.

Михайло Згуровський

Про це йдеться в розслідуванні Іллі Лукаша для програми "ЦРУ", передають Патріоти України.

Зокрема, Згуровський в декларації за 2017 вказав 3 млн гривень доходу, будинок на 287 кв м та ділянку на Крюковщине під Києвом, а також дві машини і заощадження на 1,5 млн грн.

"Дружина Згуровського Тетяна Померанцева є громадянкою США. Її місце роботи – компанія "Системний аналіз та рішення". Згідно з декларацією, Померанцева має будинок на 150 кв м. у Каліфорнії (США). Разом з тим, дружина відмовилася надавати інформацію про його вартість. За допомогою офіційних американських реєстрів студенту КПІ Олександру Савиську та журналістам вдалося з’ясувати, що і Михайло Згуровський та його син Олександр Згуровський мали у США інші об’єкти нерухомості", - сказано в повідомленні.

Зокрема, 5 травня 2016 року ці фірми продали дві сусідніх земельних ділянки в окрузі Ескондідо в Каліфорнії за $500 тисяч. 31 травня батько й син продали сусідній з ділянками будинок на 300 квадратних метрів за $840 тис. При цьому в декларації ректора така інформація відсутня.

Олександр Згуровський

Також журналісти з'ясували, що Олександр Згуровський продав у жовтні 2017 року будинок майже на 400 кв м за $659 тисяч на окрузі штату Каліфорнія - Лейксайд.

Тетяна Померанцева

"Підрахунок доходів із декларації ректора показує, що на купівлю подібної нерухомості пану Згуровському довелося б збирати кошти понад 10 років. "ЦРУ" також з’ясувало, що Тетяна Померанцева з 2011 р. є співвласницею затишного будинку на 200 кв м на курорті Сан-Франциско, який сайти з продажу нерухомості оцінюють майже у півмільйона доларів. В декларації чоловіка будинку теж немає", - сказано в повідомленні.

Крім того, Михайло і Олександр Згуровські є співзасновниками та співвласниками інвестиційно-будівельної компанії "Sky Development" в Чорногорії (м. Нікшич), яка продає нерухомість в Балканських горах. Йдеться про мільйони євро.

Так, "Sky Development" має дев'ять дозвільних документів на реконструкцію і будівництво. У документах чорногорського Міністерства туризму компанію двічі називають інвестором будівельних проектів, де забудовником виступає "AG Project". Її власник Зоран Тодорович згадується в документах як головний проектувальник компанії "AG Infoplan". У декларації також немає інформації про бізнес ректора в Чорногорії.

Джерело: 24 канал
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...