"Бізнесмени в погонах": Що діється на штрафмайданчиках столиці (фото, відео)

Після мегапожежі у Києві, під час якої згоріли 50 автомобілів, журналісти вирішили перевірити, наскільки добре охороняються штрафмайданчики і як утримуються транспортні засоби.

Згорілі автомобілі - штрафмайданчик на Столичному шосе

Про це йдеться в матеріалі "Обозревателя", передають Патріоти України.

"Те, що ми побачили - вразило. Об'єктом нашого репортажу став штрафмайданчик на вул. Гната Хоткевича, 20-б у Дніпровському районі Києва. Людям, які звертаються до Київської філії державного підприємства МВС України "Інформ-Ресурси", аби забрати своє авто, називають саме цю адресу.

Зазначимо, що штрафстоянка на Хоткевича вже потрапляла в поле зору: у вересні 2016 року з її території був викрадений автомобіль Hyundai. Курйоз або кошмар ситуації в тому, що про викрадення авто охорона дізналася... через два тижні. Причому від власника транспортного засобу, який прийшов його забирати і не виявив на місці.

Під'їжджаємо за адресою. Поруч із в'їздом на територію висить велика табличка "Штрафмайданчик".

Під виглядом власників транспортного засобу просимо дозволу пройти на майданчик. Охоронець пустив без проблем. Один зі співробітників сусіднього СТО розповів нам, що вже тиждень на штрафмайданчику "тихо": мовляв, ввезення евакуйованих авто на територію тимчасово заборонене. "Орендарі заборгували з виплатами", - розповів чоловік.

Через сотню метрів знаходимо потрібні нам ворота, на щиті вказано: "спеціальний майданчик для зберігання тимчасово затриманих транспортних засобів" і назва підприємства, що "курує" штрафмайданчики столиці - ДП МВС України "Інформ-Ресурси". Зазначено, що об'єкт перебуває під охороною.

Втім, ні охоронців, ні камер відеоспостереження наші кореспонденти не побачили. Ми безперешкодно піднялися на вежу охорони. Звідти спуститися до автомобілів - раз плюнути, а далі роби, що хочеш...

Загалом, якщо людина захоче влаштувати пожежу, розкурочити, роззути або викрасти авто - вийде без проблем.

Додамо, що про дотримання норм пожежної безпеки на території штрафстоянки і мови немає. У 40 метрах від паркану штрафмайданчика розташований робочий газовий модуль - нелегальна заправка. Це небезпечне сусідство, оскільки в разі вибуху зона ураження буде понад 200 метрів.

Який робимо висновок? Гарантій збереження вашого майна - нуль. Знову ж таки, а якщо станеться надзвичайна подія, подібна до тієї, що сталася 5 травня на Столичному шосе? Хто і як компенсуватиме водіям збитки?

Законодавство трактує ситуацію так: суперечки, пов'язані зі збитком, який заподіяно тимчасово затриманому транспортному засобу на спеціальному майданчику чи стоянці, вирішуються у встановленому законодавством порядку. Тобто через суди, які триватимуть місяцями і роками.

Далі буде...

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...