"Была дана команда из Америки": Відомий український композитор заявив Гордону, що анексії Криму не було (відео)

Скандал щодо приналежності Криму розгорівся в ефірі телеканалу «112» в програмі Дмитра Гордона.

Володимир Бистряков

Зокрема, скандальні слова належать відомому композитору Володимиру Бистрякову, передають Патріоти України.

Він заявив, що захоплення Криму в 2014-му не було, півострів ніхто не анексував і не окупував. Музикант зазначив, що аж до 1954-го Крим належав Росії, а події «референдуму» варто вважати законними і легітимними, кримчани голосували за повернення до складу РФ.

Більш того, Бистряков додав, що російських солдатів зі зброєю в Криму не було. І нібито статус «автономна республіка» дає право на відокремлення від материкової України. Згадав шоумен і Кучму. За його твердженням, останній переміг завдяки листівкам в Криму, де обіцяв зробити російську мову другою державною. Тому російськомовні Криму завжди були проросійськи налаштованими і виступали проти українізації.

Композитор звинуватив Збройні сили України на початку бойових дій на Донбасі: саме ЗСУ почали бомбити Луганськ першими. Євромайдан був звичайним шоу, правда, Сполучені Штати туди спочатку не втручалися. Бистряков відзначив, що всі так звані «європейські цінності» - це маячня, і дратувати Москву не слід було.

7 лютого замасковані російські війська без відзнак захопили Верховну Раду Криму і стратегічні об'єкти, що призвело до встановлення проросійського уряду Аксьонова в Криму. Україна вважає анексію Криму порушенням норм міжнародного права і угод з Росією, в тому числі Угоди про створення Співдружності Незалежних Держав, Гельсінських угод, Договору про нерозповсюдження ядерної зброї 1994 року і Договору про дружбу, співпрацю і партнерство між Російською Федерацією і Україною.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...