Благоустрій по-київськи: Столична влада хоче прибрати "український Монмартр"

Андріївський узвіз, який вже став своєрідним Монмартром для Києва, може залишитися без сувенірів. Благоустрій столиці запропонував перемістити МАФи на іншу територію.

Вишиванки, крашанки, сопілки та ще тисячі найменувань сувенірів на будь-який смак. Андріївський узвіз – місце концентрації туристів, позмагатися з ним в Україні може хіба Площа Ринок у Львові. Але менші, ніж за місяць, ця частина столиці стане зовсім іншою. Департамент міського благоустрою та КП "Київблагоустрій" роздали приписи та попередили підприємців, що до 1 березня їм потрібно переміститися", – зазначив в.о. директора КП "Київблагоустрій" Андрій Андреєв, передають Патріоти України.

Намети із сувенірами розташовані впритул до школи, тому деяких батьків обурює таке сусідство. "Звісно, не дуже задоволені, коли поряд зі школою стільки чужих людей проходить", – розповіла мати школяра Олена.

Скарги батьків – не єдиний привід прибрати МАФи. У благоустрої зазначають, що підприємці торгують без дозвільних документів. Щоправда, самі бізнесмени своєї вини не визнають та категорично не хочуть переїжджати на запропоновану Алею художників, бо, за їхніми словами, там "не рибне" місце.

Запропоноване місце для підприємців – частина туристичного маршруту. Туди можна потрапити або через пейзажну алею, або ж Володимирську гірку. Наразі на Алеї художників майже завершились робити по реконструкції. Для продажу сувенірів встановили спеціальні боки.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...