Блакитне паливо не для всіх: Росія пригрозила ЄС дефіцитом газу

Голова правління "Газпрому" Олександр Медведєв вважає, що Європа може зіткнутися з нестачею природного газу і стрибком цін на паливо в найближчі 10 років.

Про це він завив в інтерв'ю Reuters, передають Патріоти України.

"Європа сильно прорахувалася в своєму припущенні, що їй не знадобляться значні додаткові обсяги газу, і якщо вони знадобляться, велика частина з них може бути поставлена не з Росії", - сказав Медведєв.

"Прогнози багатьох серйозних аналітиків показують, що Європа скоро зіткнеться з великим газовою кризою, і що ще гірше - різким зростанням цін", - додав він. Медведєв нагадав про серйозне зростання експорту російського газу в Європу в минулому році, зазначивши, що "Газпром" може наростити свою частку на європейському ринку до 40% на тлі скорочення виробництва палива в Нідерландах і Великобританії, а також уповільнення зростання обсягів в Норвегії.

При цьому він підкреслив, що Росія в 2019 році має намір почати великі поставки газу в Китай. За його словами, РФ здатна задовольнити попит на газ як на східному, так і на західному напрямку, однак порадив Європі визначатися з джерелом газу вже зараз.

Частка російського "Газпрому" на газовому ринку Європи в 2017 році досягла 34,7%, що є історичним рекордом.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...