"Блатні покатушки" скасовуються: Суд арештував дороге авто очільника Полтавської ОДА

Престижний Гелендваген 2017 року вартістю (разом з тюнінгом) 10 мільйонів гривень за документами належить В'ячеславу Кременчуцькому - члену команди і далекому родичу Валерія Головка.

У вівторок, 12 березня, стало відомо, що Солом'янський районний суд Києва наклав арешт на частину речових доказів, які вилучили під час обшуку в кабінетах керівників Полтавської обласної держадміністрації, передають Патріоти України.

Держчиновників підозрюють у вимаганні та отриманні неправомірної винагороди в особливо великих розмірах. Президент України вже ініціював відставку Валерія Головка і Андрія Песоцького. Ніяких офіційних коментарів від прес-служби обласної адміністрації з цього приводу не було. Хоча відразу після обшуків вони стверджували, що це була політична провокація і керівники ОДА самі стали жертвами аферистів.

Суд заарештував, зокрема, п'ять банківських карток на ім'я Олександра Литвинова, моноблок Apple (iMac), 178,8 тисяч євро, автомобіль Mercedes-Benz AMG G 63 і документи на його реєстрацію. Престижний Гелендваген 2017 року вартістю (разом з тюнінгом) 10 мільйонів гривень за документами належить В'ячеславу Кременчуцькому - члену команди і далекому родичу Валерія Головка. Хоча, за даними слідства, автомобіль фактично належить голові облдержадміністрації. Це подарунок на день народження від одного з підрядників, якому обласне керівництво «дозволило» займатися благоустроєм місцевих доріг за рахунок виділених з бюджету 97 мільйонів гривень.
Насправді велика частина грошей була, згідно з даними слідства, розділена між полтавськими чиновниками і керівництвом фейкового консорціуму «Алві Рід», в якому посаду фінансового директора займав якийсь Альберт Уваров (він же азербайджанський поет і досвідчений аферист Гульага Танха, він же Гульага Гамбаров). Саме ця людина була «кредитором» високопоставлених полтавських чиновників і «підкидав» їм то 200 тисяч доларів, то найсучаснішу оргтехніку, то влаштовував їм відпочинок на престижних курортах в Іспанії.
Тим часом фігуранти скандальної справи вже давно не з'являються на роботі. Валерій Головко, за деякими даними, відразу ж після обшуків «сховався» в обласній лікарні.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...

Хіти тижня. День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети

субота, 16 вересень 2023, 6:41

17 вересня за новоюліанським календарем (до 1923 року - 30 вересня) українці святкують день ангела Віри, Любові, Надії і Софії. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в церкву, і попросити у ікони трьох великомучениць здоров'я...