"Блатное православие", або Де похований відомий столичний кримінальний авторитет (фото)

На території Свято-Покровського чоловічого монастиря знаходиться цвинтар, на якому знаходиться визначний надгробок.

Його стан жалюгідний. Хрест повалений, а сама мармурова конструкція розташована на двох дерев'яних дошках. Їй не знайшлося місця серед інших могил, які, в більшості своїй, належать священнослужителям Голосіївської пустині, передають Патріоти України.

Ця могильна плита належить Володимиру Карповичу Киселю - відомому кримінальному авторитету, лідеру ОЗУ «Кисіль». Він народився в 1946 році в селі Григорівка Київської області. Закінчив секцію вільної боротьби Київського інституту фізкультури.

Злочинною діяльністю Кисіль став займатися ще в Радянському Союзі. 20 листопада 1981 року Дарницький районний суд Києва засудив його за грабіж на 4 роки позбавлення волі.

Згідно з інформацією «України кримінальної» Володимир Карпович «на початку 90-х створив і очолив одне з найбільш впливових злочинних співтовариств Києва. Спеціалізація: грабежі, розбійні напади, вимагання, контрабанда, незаконні операції з валютою, міжнародні автомобільні перевезення, сфера послуг, розважальний і гральний бізнеси».
«Дід» - такою була кличка Киселя в злочинних колах - поважали, і бізнесмени часто самі приносили йому «частку». Він брав гроші виключно за «дах» і не обкрадав підприємців під чисту. Також він усвідомлював цінність ринкової торгівлі як економічного базису ОЗУ. Угруповання «Киселя» змогло взяти під контроль стихійну торгівлю на базарах Московського району. Ціни на товари стали всюди однаково високими.

До речі, саме в цьому районі Карпович балотувався на посаду депутата місцевої ради. Незважаючи на невдалу спробу, до влади йому все ж вдалося дорватися. У 2004 році він став депутатом Голосіївського району, де розташований згаданий монастир.

Згідно з інформацією на сайті «Генштаб»: «У 2003 році в Україні було порушено ряд кримінальних справ за фактом несплати податків і махінацій на ринку цінних паперів. Зокрема по фірмам МС-КАПІТАЛ, СІШ-ІНВЕСТ. Ці фірми зі статутним фондом менш 1500 доларів США викупили акції ВАТ «Миколаївський глиноземний завод» на суму понад 30 млн доларів США кожна. Пізніше ці акції були продані під номінальним утримувачем ING-БАНК УКРАЇНИ фірмам засновникам ВАТ РОСІЙСКИЙ АЛЮМІНІЙ. Акції, що залишилися в розмірі 100 штук по кожній фірмі були продані генеральному директору ВАТ МГЗ Овчіннікову Ю.Г. Після чого була розпочата ліквідація вищевказаних фірм. Проведення за операціями з цінними паперами ВАТ МГЗ становили понад 1 млн акцій. В ході слідчих дій СБУ було отримано інформацію про причетність структур Олега Дерипаски до ряду протиправних діянь на території України. Зокрема до причетності ряду співробітників компанії БАЗЕЛ КОНТИНЕНТАЛЬ ІНВЕСТ - панів Городниченка, Ярового, Корабельщікова і Дзоз до контактів з лідерами ряду ОЗУ, зокрема ОЗУ Киселя і ОЗУ Гітлера».

Варто згадати, що в листопаді 2003 року джип «Діда» злетів у повітря на вулиці Рейтарській, 13. Вибуховий пристрій фугасної дії потужністю до 300 грамів в тротиловому еквіваленті знаходився в салоні «Ленд-Крузер» - між передніми сидіннями біля коробки передач. Тоді Володимир Кисіль відбувся невеликими подряпинами.
Однак другий «Ленд-Крузер» Киселя очікувала гірка доля. Джип на великій швидкості не вписався в поворот, вилетів з траси і, перекинувшись кілька разів, врізався в стовп. Сталося подія в ніч з п'ятниці на суботу в червні 2009 року в 10-15 кілометрах від містечка Козятин на Вінниччині. Володимир Карпович Кисіль помер на місці.

Він був відомим меценатом і інвестував гроші в будівництво церков. Від такої благодійності не відмовився і Свято-Покровський чоловічий монастир, який подарував «Дідові» елітне місце поруч із заслуженими священиками. Будучи депутатом Голосіївського району, він віддавав пожертвування храму, розташованому на «підконтрольній» території.

Також існує у версії, що такому "помпезному" похованню батька посприяв Вадим Кисіль - син "Діда". У 2011 році Вадим став повним кавалером Ордена святого князя Володимира IIІ ступеня, а також отримав Орден святого князя Володимира II ступеня за значний внесок у розвиток православ'я.

Однак не всім жителям столиці чи інших міст України сподобалося те, що могила злочинця знаходиться на "намоленому" місці.

Джерело: Інформатор
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...