Блогер: "Росія - цвинтар народів"

Вислів "Росія-тюрма народів" не зовсім точно відображає зміст цього утворення. Насправді, Росія скоріше не в'язниця, а цвинтар народів.​
Фото: ponomaroleg.com

Таку думку висловив в своєму блозі Аnti-colorados, повідомляють Патріоти України.

В совкові часи пропаганда працювала тонше і оперувала поняттями абстрактними, які не можна було розглянути або виміряти, а тому важко знайти невідповідність або відверту брехню. Для цього треба було дуже добре володіти предметом, спираючись на першоджерела, але совок ці першоджерела сховав так глибоко, що доступ до них мали лише перевірені товариші, яким КДБ дало відповідний доступ. І ось ці товариші посилено працювали над тим, щоб в публічному побуті зовсім не залишилося неприємні речей і навпаки, створити яскравий і красивий міф, який ставав предметом гордості.

У нинішній Росії таких фахівців школи Карамзіна не залишилося зовсім і тому вони натужно жонглюють поняттями, які в совку ніхто не наважився б піднімати на поверхню. Ось це і стало тими самими скріпами, які покликані стримувати неминучий процес розповзання імперії. Багатонаціональне населення Росії має зцементувати до такої міри, щоб люди раптом не почали цікавитися тим, хто вони є насправді. Як тільки такий інтерес виникне, то стане зрозуміло справжній стан справ.

Виявиться, що "багатонаціональний народ Росії" - це не тільки якути, буряти, евенки, ночхі, осетини, татари, калмики і інші, але і чудь, весь, мурома, мокша, ерзя і десятки інших малих і великих етнічних груп. Відразу за цим відбудеться дві речі. Виявиться, що "російських", в звичному нині розумінні слова - немає. А відразу за цим виникне питання про те, чому всі ці народи були загнані під гребінку прикметника «російський». Отримавши відповіді на два ці питання, імперія скінчиться сама собою. Бо люди знайдуть своє коріння і побачать тих, хто рубав ці коріння століттями і знищував їх як міг.

Саме для того, щоб народи не шукали своїх коренів, російська влада завжди утилізували увагу публіки теорією величі. Недалека публіка дивилася на карту і бачила найбільше кольорова пляма, з назвою Росія. Це давало якісь підстави для величі. При цьому, такій людині невідомо чи не цікаво те, що велика частина дійсно величезної території просто непридатна для осудною і комфортного життя. Раз так, то ці землі нікому особливо і не потрібні. В історичних тимчасових категоріях, територія за Уралом представляла собою валізу без ручки. Відсутність осудних комунікацій робило цей обширний регіон вразливим для будь-якого агресора, але такого просто не знайшлося!

Так що цей зоровий образ не міг бути самодостатнім. Будь уважний громадянин міг уважніше придивитися і виявити майже повна відсутність населених пунктів на більшій частині території за Уралом. А раз так, то слід створювати другий і третій шар величі. Другий шар складається з міфу про непереможність російської зброї. Причому, ця теорія опускається в глибину століть і звідти підноситься як головна особливість російського світовідчуття. Третій і четвертий шар міфу щільно переплетені і зараз є такі як исконность і духовність.

Тобто, совок працював в стилі правильного натяку, типу: "ну, ви розумієте?" або "це всім відомо" і кожен уже домислював те, що від нього очікують. При бідність джерел інформації, публіка незмінно додумувати рівно те, що від неї очікують. Тому, сказати, що влада дурила своє населення, в частині основ своєї державності - мало. Публіка сама додумувати імперську нісенітниця і потім затверджувалася в тому, що це її власні переконання. Тому ті, хто зараз називає себе "російськими", самостійно витруювали з власної пам'яті своє коріння, приймаючи замість них ту бурду, яку готують спритні шахраї від Карамзіна до Гареева або Дугіна.

Повертаючись до цієї верстви міфів, легко знаходимо твердження про те, що Росія - тисячолітнє освіту, яке стало осередком православ'я і духовності. У підсумку, вийшов ось такий вінегрет. Росія стоїть тисячі років тому, що хвацько і переможно бореться, тому, що оберігає своє православ'я. Це - спрощена формула, але крізь неї проглядаються образи Олександра Невського, Дмитра Донського, Петра Першого, ну і більш пізніх покидьків. З цього виникає цілісна картина, яка змушує забути чуваша або ерзя своє власне ім'я і справжню історію свого народу. У цьому сенсі, вираз: "Росія-тюрма народів", не зовсім точно відображає зміст цього утворення. Насправді, Росія скоріше не в'язниця, а цвинтар народів.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...