Блогер зворушив мережу історією про собаку із зони АТО

Український російськомовний письменник Павло Белянський зворушив користувачів соцмережі історією про собаку жителів Донбасу, яка врятувала своїх господарів під час обстрілу.
Павло Белянський

Відповідний пост він опублікував на своїй сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

"Фото погане - нечітка, розмита, руда пляма з трьома чорними точками носа і очей.

- Краще немає?

- Тільки це. Хто ж знав...

- Зробимо, що зможемо.

- Дякуємо.

На гранітній плитці гравіруємо портрет і кличку - Мотя.

- Це ім'я. Не кличка, - поправляють мене замовники. Дати народження ніхто не пам'ятає, тільки дату смерті", - написав він.

За його словами, замовники розповіли, що спали і не чули початку обстрілу, а Мотя - руда безпородна дворняга, розбудила їх істеричним гавкотом.

"Всі встигли добігти від будинку до підвалу. А Мотя - ні. Потім вони виїжджали до Києва із зони АТО. Сумки з пожитками, чемодан із дитячим одягом. І Мотя, в кривавих бинтах", - написав Белянський.

"Замовники всією сім'єю в конторі дивляться на готову табличку. Фото собаки погане, нечітке, єдине, що збереглося на телефоні.

- А можна епітафію, будь ласка, - каже чоловік. - Ось тут, нижче. Три слова. "Спасибі за життя", - підсумував він."

Історія не залишила байдужими інших користувачів соцмережі, які залишили під постом письменника низку коментарів.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...