Bloomberg: Манафорт кував перемогу Опозиційному блоку

Список кандидатів від Опозиційного блоку на парламентських виборах в Україні 2014 року особисто затверджував американський політтехнолог Пол Манафорт.

Фото: Пол Манафорт

Колишній радник екс-президента України Віктора Януковича, американський політтехнолог Пол Манафорт допоміг Опозиційному блоку на парламентських виборах 2014 року набрати достатньо голосів, щоб потрапити у Верховну Раду. Про це пише Bloomberg із посиланням на народного депутата України від Опозиційного блоку Нестора Шуфрича, повідомляють Патріоти України.

За даними видання, Шуфрич зауважив, що його політична партія "не мала жодних шансів", однак здобула "майже 10%" і провела в парламент 29 представників.
У статті сказано, що Манафорт "особисто затвердив" список кандидатів від Опозиційного блоку.
Шуфрич зізнався, що Манафорту заплатили за послуги $1 млн, і ці "інвестиції" окупилися. Американського політтехнолога він назвав генієм.
Манафорта згадували в "чорній бухгалтерії" Партії регіонів, яку оприлюднили в серпні 2016 року.
У 1976 році Манафорт працював у команді президента США Джеральда Форда. У 1980 році Манафорт був консультантом у виборчій кампанії Рональда Рейгана, потім працював у штабах Джорджа Буша – старшого і Боба Доула.
У 2000-х роках Манафорт, який консультував в Україні Партію регіонів, прем'єр-міністра, а згодом президента Януковича, співпрацював із холдингом Ріната Ахметова СКМ.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...