Бог дав? - Намісник "Десятинного храму" пояснив, звідки в нього розкішні авто та квартири (відео)

Настоятель "Десятинного монастиря" УПЦ МП на території Національного музею історії України Юрій Харон (отець Гедеон) заявив, що дорогі автомобілі і розкішні квартири йому допомогли придбати друзі.

Юрій Харон

Таке пояснення прозвучало в програмі "Наші гроші з Денисом Бігусом", передають Патріоти України.

Як з'ясувалося, з липня 2013 року Харон володіє п'ятирічними Porsche Cayenne і Volksvagen Multivan. Вартість таких авто - 1-1,5 млн грн кожен.

Однак, отець Гедеон стверджує, що все це - подарунки. "Є у мене що завгодно. Це ж моя особиста справа. Я не питаю, що у вас є. У мене є можливості, у мене є друзі, у мене є фонд. Оформлено на фонд. Люди мені допомагають. Один подарував на день народження, другий... Ну я ж не купив їх за церковні гроші, за свічки. Це ж смішно! Їде собі і їде. Так радій же цьому! Заздрість - страшна річ", - прокоментував настоятель. Правда, за інформацією з Держреєстру, автомобілі зареєстровані особисто на Харона, а не на його фонд.

Юрій Харон також володіє двома квартирами у Києві. Перша знаходиться на вулиці Луначарського (площа - понад 100 квадратних метрів). Друга - розташована в Софіївській Борщагівці (площа - 57 квадратних метрів). Придбав Харон її в кінці 2016 року.

При цьому "Десятинний монастир" на своєму сайті виклав офіційний прайс-лист з вартістю згадування прихожан в молитвах. Зокрема, довічне згадування коштує 500 гривень. Заплатити можна готівкою або банківським переказом. Окремо беруть і пожертвування.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...